Предраг Кон: Нисам сатаниста ни плаћеник Сороса, али није разумно говорити против вакцинације

Др Предраг Кон се осврнуо на излагање народне посланице др Наде Костић, професорке ендокринологије на Медицинском факултету

Предраг Кон/Нада Костић (Фото: Бета/Снимак екрана Јутјуб)

Епидемиолог др Предраг Кон изјавио је да није Соросов плаћеник, ни сатаниста, реагујући на излагање народне посланице Наде Костић у Скупштини Србије од пре неколико дана.

„Ја нисам сатаниста и нисам плаћеник Сороса, али све остало је конгломерат потпуних нејасноћа”, рекао је Кон гостујући синоћ на ТВ Пинк.

Кон је рекао и да „данас говорити против вакцинације не припада разумном начину размишљању јер су мере заштите доведене до самог врха”.

Кон је, говорећи о вакцинацији, рекао и да то није згодна тема јер вакцине сада нема али да постоје људи који стварају такву атмосферу да ће поново да се расправља о потреби вакцинације кад за то није време.

„Без вакцине нећемо заштитити старе људе, кад тад ће их стићи вирус”, нагласио је он.

Предраг Кон је подсетио и да је посланица Нада Костић професорка ендокринологије на Медицинском факултету, његова генерација и да му је жао што тако размишља.

„Ја морам да кажем – ја нисам Соросов плаћеник. Ја нисам сатаниста. Пошто је све то поменуто. Све остало што је рекла је конгломерат неких прилично великих нејасноћа. Ако вирус кад оде на јужну хемисферу и преживи, онда се враћа натраг. Што се тиче вакцинације, данас говорити о томе, једноставно не припада рационалном начину размишљања”, рекао је Кон.

Посланица Нада Костић претходно је, обраћајући се у Скупштини Србије, нагласила да као лекар, интерниста ендокринолог, али и професор, гледајући информације из света, и њихова гледишта, рекла да вирус није дошао случајно из природе и изазвао епидемију у широм света, те да је позадина сасвим другачија.

Она је навела да је лабораторија у Вухану испитивала вирус, да су Сорош и Бил Гејтс то финансирали, и да дубока држава, људи из света који постављају председнике који су само фигуре, постоји и у Кини.

Костић је оптужила и 5Г мрежу да „спржава људе”, а да се са 3Г мрежом повећао и морталитет међу људима. Као зло је оценила и вакцинацију.

Она је изнела и наводни цитат јапанског лекара који је рекао да је вирус вештачки створен, а да су сви који су радили у лабораторији у Вухану преминули.

„План је сатански, обзиром на канибализам, они су јели људе, силовали децу од две до четири године, они су крали бебе, гојили их па их пекли у специјалним ресторанима по Америци. Они су дошли до дроге аденохром, та дрога их је подмлађивала, требало је да им омогући живот до 300 година. Чим престану да узимају постају страшно стари, јадни и болесни. То су болесни мозгови који срећом, постоје докази, нађени су мејлови и утврђени контакти, и позиција Србије је уписана у тај списак”, рекла је између осталог Нада Костић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Недељник, 23. 4. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

7 replies

 1. Предраг Кон: Нисам сатаниста ни плаћеник Сороша ………..
  ++++
  Ко је помињао Сороша ?

  https://www.srbijadanas.net/dejan-lucic-predrag-kon-dobija-190-000-dolara-godisnje-za-promovisanje-gejtsovih-vakcina-video/

 2. Др Кон није сатаниста – “тврди“, али ради за њих – очигледно!
  Др Кон није плаћеник, али “волинтира“ за њих – очигледно!

  „Без вакцине нећемо заштитити старе људе, кад тад ће их стићи вирус”
  нагласио је он.
  Док не дође вакцина, и старији ће бити “прокужени“, и тако стећи потребан
  имунитет.
  Ако вирус мутира, а мутира, свака вакцина ће увек бити за предходни вурус,
  дакле – закаснела, а стари ће увек бити изложени ризику од актуелног вируса.
  Када се “напарви“ вакцина за “Ковид-19“, стари се вакцинишу, а у току је
  епидамија “Ковида-20“, од које им нема непосредне заштите, него, хајде,
  поново у изолацију и карантин, на “социјалну дистанцу“,
  док не се не направи “нова“ вакцина, или док не поцркате од нежељених,
  непроверених последица вакцинације или силом наметнуте сталне
  изполације!
  Гнусно – сатански смишљено како се отарасити СТАРИХ а под слоганом
  – БРИГА ЗА СТАРЕ“!
  Интересантно , др Кон је стекао диплому лекара и војни чин мајора, док су
  се у Југославији производиле домаће вкцине, серуми у Инстиуту Торлак,
  и он стицао искуство епидемиолога док су у примени биле те, домаће,
  проверене вакцине, а не данашње, НАТО вакцине које нам он намеће!?!
  Др Кон се врло неуверљиво позива само на своје искуство, а др Нада Костић
  документује своје ставове, за разлику од њега, на ауторитете
  који говоре у складу са личним моралом и етиком струке,
  и прилазе са ширег научног приступа проблему настанка вируса, његовог
  поспешивања, па чак и сумулације сиптома, укључујући и друге гране науке,
  научне дисциплине, рецимо електро струке, у погледу користи – штете
  5-Г мреже.

 3. … а иза ње стоје озбиљне анализе података.

  Ту и тамо, додуше, поткраде се по која ситна омашка.

  Као на пример када је једна болница у предграђу Париза, која је прегледала старе узорке пацијената са упалом плућа, открила да је лечила човека који је имао ковид-19 још 27. децембра, готово месец дана пре него што је француска влада потврдила прве случајеве.

  „Био је болестан 15 дана и заразио је своје двоје деце, али не и супругу која ради у супермаркету”, каже лекар.
  „Био је у шоку, није разумео како је заражен. Састављали смо слагалицу и он није нигде путовао. Био је у контакту само са супругом која је радила поред штанда за суши, близу колега кинеског порекла”.

  Или на пример да су директор Националне здравствене лабораторије Танзаније и њен руководилац за квалитет суспендовани до истраге, након што је председник Танзаније Џон Магуфули посумњао у веродостојност тестова за коронавирус и наредио да се уместо људи тајно тестирају животиње и биљке (па су на корону били позитивни коза и папаја).

  Ко им је крив кад осим Струке имају и Председника.

 4. Ulaz u konfinaciju je bio bolan ali prost – totalna zabrana kretanja. Izlaz iz nje je mnogo komplikovaniji jer sadrzi desetine razlicitih mera za razne slojeve drustva i razne regione. Da bi uspeli, da nam se Mme Smrt ne bi vratila u nekom tezem obliku, manimo razne teorije zavera i poslusajmo strucnjake – KOJI JEDINI NESTO ZNAJU o virusima i pandemiji – zahvaljujuci kojima smo do sada relativno dobro prosli.

  Mi svako vece tapsemo lekarima, bolnicarkama i bolnickom osoblju koji su jos uvek u prvoj liniji borbe. Koji, oznojeni i ufaclovani u skafandre, provode dane i noci sa lebdecim koronavirusom i bolesnicima koji traze vode ili se bore za vazduh. Bolnicarkama koje se vracaju kuci ne znajuci da li ce zaraziti svoju decu. Medicinarima, kojima mladi iz Zemuna salju sledeci pozdrav :

  http://www.politika.rs/scc/clanak/453693/Supermen-salutira-medicinarima

 5. … @Деда Ђоле, комада 1, мада се ни у једном не слажем са Вама.

  Називати било чије ставове теоријом завере је квалификација која се у ово доба користи да поклопи саговорника када понестане аргумената или да га опомене пред искључење када имате пропагандну моћ.

  Да ја са својих цитата прво ма(к)нем @Теорију завере:
  – за козе и папају у Танзанији овде http://www.politika.rs/articles/details/453499
  – за вирус у Француској месец дана пре рока овде http://www.politika.rs/articles/details/453505

  За Француску још једна информација: добитник Нобелове награде за откирће вируса ХИВ, француски виролог Лук Монтањер, још у марту је констатовао да је КОВИД-19 добио СИДУ и да је то практично немогуће да се деси природним путем.

  Изјавио је и да постоји велики притисак да се то не објави а да су налази објавиљени пре његовог (у Индији) уклоњени. Снимак са француске телевизије можете погледати овде https://www.youtube.com/watch?v=Qdj4hRvJ3vA&feature=share .

  Од осталих изјава медицинских стручњака, било лекара било виролога као индикативну издвојио бих двојицу лекара из Њу Јорка чија је заједничка изјава о konfinaciji после неколико милиона прегледа цензурисана на Јутјубу (https://www.zerohedge.com/markets/youtube-censors-viral-video-california-doctors-criticizing-stay-home-order) јер је она полемичка у односу на ваше ставове.

  Да пређем полако и на њих (ставове)..

  Не знам где живите а мислим да је та информација феноменолошки значајна

  Занимљиво је да сте употребили термин улазак у konfinaciju тј. заточеништво и отуд позитивно бројање за ваш коментар. Данима је тражим праву реч и ви ми неочекивано помогосте.
  Искрено Вам хвала

  Код нас су се у јавној употреби одомаћили термини: карантин, (само)изолација и као кључно средство, социјална дистанца. Јадник који је ову Директиву преводио (ако већ није дошла преведена) није знао да се мисли на растојање од саговорника. Ово незнање се ипак касније показало као врло корисно да би се спровеле драконске мере какве у другим „регионима“ нису забележене. О томе се може прочитати и на овом сајту.

  У Србији се, знате Деда Ђоле, осим дисертација, одавно преписују закони, подзаконска акта, стратегије и правилници. „Опозиција“, „медији“ и ини Стручњаци никако да стигну да их пропусте кроз софтвер за проверу плагијата. Тако и ова директива.

  Лаконски кажете да је улазак у заточеништво био болан али прост па да Вам братски кажем нешто на шта своје пријатеље упозоравам барем месец дана.

  Кад је оно 99-те почело да бије од Милосрдног Анђела, већ после неколико дана већина ондашњих заточеника (свих узраста) некако се свикла на страхоте. Болно и просто, Деда Ђоле.
  Ко није физички настрадао држао се како-тако, уз помоћ заједнице и у складу са својом снагом и могућностима. Зубима за ветар.
  Међутим, кад се излив милосрђа зауставио, адреналин је држао неколико дана а онда су заточеници (свих узраста) почели да падају. Понеки и буквално, као снопље.

  Непребројане жртве рата, баш као што ће их бити и после овог који је у току а сав је, о апсурда, у Бројању.

  Да наставим о Стручњацима али да се кратко оградим: не говорим о правим (или надри) стручњацима већ о Стручњацима који су у овој ситуацији широм света пред/постављени као ауторитети за епидемиологију а на основу чијих се ТУМАЧЕЊА одређених показатеља доносе и/или пред јавношћу правдају одлуке световних (и духовних) власти.

  Наш тим је познат, знамо и ко је врховни Стручњак, па нека они остану без коментара било које боје (пинк, жуте, завереничке, боје зелембаћа или 500 лила) овај пут. Мало да оговарамо ове остале, можда боље испаднемо.

  Француски врховни Стручњак је нобеловца виролога ућуткао.

  Сједињене и Уједињене обавештајне службе већ данима добошаре о удруженом злочиначком заташкавању од стране Кине и СЗО. Спроводе се истраге а пало је и више тужби према КП Кине и припадајуће јој Народне републике. Чак и у древној Индији подигнута тужба против Кине.

  А древни Кинези стоички одговарају да ће и они да превију табак и ударе контратужбу Сједињенима и то за СИДУ и, ако се не варам, Шпански грип. Заборавили Енглезе и луде краве.

  У исто време и Срби (ако се сложимо да је Тесла био Србин – Реакција из Атине: Ако је Тесла Хрват, да ли Ел Греко није Грк? https://www.in4s.net/reakcija-iz-atine-ako-je-tesla-hrvat-da-li-el-greko-nije-grk/) имају потребу нешто да им отпишу.

  Тако о врховном у Сједињених пише Јово Вукелић а преноси ИН4С (https://www.in4s.net/fauci-je-gejtsova-krtica-u-trampovom-stabu/).

  А Уједињени врховни? Е ту већ полако долазимо до бројања – и шта се броји и како се броји.

  О тачности тестова (а слично на жалост изгледа важи и за сврсисходност аспиратора) пример Тантзаније је сликовит.

  Стваран број преминулих услед вируса никада нећемо сазнати јер су протокли за утврђивање узрока смрти скоро свуда просто заобиђени или укинути. Ко год је преминуо, био позитиван на тесту или без теста, проглашен је за жртве короне.

  Струка и даље говори да о предметном вирусу зна јако мало. Уочено је 14 различитих варијација али практично нигде нема утврђених такозваних „нултих пацијената“ који су, колико сам разумео, кључни за разумевање сваке епидемије.

  Па на шта се онда белосветска Струка ослонила приликом тумачења и прогноза?
  Кажу на један математички модел који је јако лоше примењен у једном јако лошем рачунарском софтверу.

  Више о томе у чланку; „Испоставља се да је рачунарски модел који је изоловао цео свет био ус(*)ан код“ (https://axisofeasy.com/aoe/computer-model-that-locked-down-the-world-turns-out-to-be-shtcode/
  ) аутора Марка Е. Јефтовића, писца и светски проверивог стручњака из области информатике.

  Укратко, софтвер је производ студената Империјал колеџа а у чланку се помиње и Уједињени врховни Стручњак који је који им је био ментор а који је прозван „Professor Lockdown“ (ви би га назвали професор konfinacijа).
  По овом моделу предвиђено је 510 хиљада смрти у Британији и 2.5 милиона у САД а његове савете прихватили су Британија, САД, Немачка и Француска.

  Шта мислите Деда Ђоле одакле су стигле оне лоше преведене Директиве?
  Овај модел коришћен је и раније, за неке пропале пандемије, са сличним прогнозама и апелима за вакцинацију и против истих вируса као и код нас.

  Не знам да ли сте имали прилике да добијете поруке о приближавању италијанског/шпанског сценарија и обавештења о гробљима која ће омалити.

  Претпостављам да сте ипак добили поруку типа „поздравимо вечерас у 20:00 аплаузом наше раднике у здравству“ или били позвани преко неког средства јавног информисања.
  Практично нема ко такву поруку овде није барем једном добио а позив је био непрестано упућиван и у информативним емисијама на свим фреквенцијама.

  Али у мом крају се углавном није аплаудирало Деда Ђоле, осим у снимцима у истим тим емисијама.
  Нећете веровати, а гледам у прозоре стотинак станова, после првих пар дана остало је свега 5-6 тапшача.

  Чини ми се да је ширење тог позива на аплаудирање феномен чијим се истраживањем може доћи до једног од кључева за решавање горње матрице.

  Слично порекло је и шерпама, пиштаљкама и бакљама на крововима са којима, чини ми се, нисте имали прилике да се сретнете у вашем боравишту.

  За крај, читање удружења „Глас младих Земуна“ као „mladi iz Zemuna“ врло је тенденциозно, осим ако их не знате лично. Ја их не знам, само сам прочитао чланак на који сте указали.

  „Користили су најквалитетније боје отпорне на све временске услове“, нсаликали све за 6 сати, а испод њиховог мурала назиру се графити које су насликали неки други млади, можда и из Земуна.
  Бљутава изјава политичара у наставку чланка свему даје још чуднији тон.

  Иначе, неписани кодекс цртача графита/мурала сматра цртање преко туђег рада срамотом а једину сличну судбину (ако искључимо навијачке радове) у скорије време имао је мурал посвећен Гаврилу Принципу – више пута је скрнављен и поправљан.

 6. Предлажем да уведемо тапшање и за деда Ђолета, сваки његов коментар је озбиљан, продуховљен, пун чињеница, са позиција струке која ЈЕДИНО НЕШТО ЗНА…

 7. Prihvatam kritiku i predloge.
  Obzirom da ne znam nista o virusima, vakcinama i svetskim zaverama, sretan sam da smo primenili neophodne mere i relativno dobro prosli. Pred nama je tezi deo posla : izlazak iz karantina i povratak u normalni zivot.

  Da li ce ekipa na vlasti hteti i umeti da uradi taj ozbiljan posao ?
  Ili ce nam namestiti izbore ?

Оставите коментар