Званичник СЗО: Шведска избегла масовну изолацију а требало би да буде модел за борбу против короне

Мислим да на много начина Шведска репрезентује будући модел – уколико желимо повратак у друштво у којем нема изолације, изјавио др Мајкл Рајан

Др Мајкл Рајан (Извор: Снимак екрана)

Највиши званичник из Светске здравствене организације (СЗО) у среду је похвалио Шведску као модел за остатак света у борби против новооткривеног  вируса.

„Мислим да смо достигли нову нормалу, мислим да на много начина Шведска репрезентује будући модел – уколико желимо повратак у друштво у којем нема изолације“ – изјавио је др Мајкл Рајан женевским новинарима.

Рајан, који је постављен за извршног директора Програма за хитне случајеве у оквиру Светске здравствене организације, похвалио је шведски здравствени систем и навео да је заслужан за све добре потезе од почетка избијања заразе.

„Они раде тестирања, значајно су подигли свој капацитет за интензивну негу, додао је. И њихов здравствени систем увек је био у складу са својим капацитетом да одговори броју случајева које су искусили.“

Рајан је тврдио да је зазор са којим се Шведска суочава због своје наизглед лабаве политике о социјалном дистанцирању непоштени критицизам.

„Шведска је утемељила веома јаку јавну политику везану за социјално дистанцирање, збрињавање и заштиту према људима у установама за дуготрајно збрињавање, као и многе друге ствари.“

„Другачије је урадила то да се ослонила на свој однос са грађанима, на могућност и вољу грађана, да својом вољом регулишу и примене мере физичког дистанцирања“.

Популација Шведске са више од 10 милиона људи је сведочила скок смртности у једном дану пре 10 дана, и укупан број је 2355 од среде, наводи СЗО.

Број смртних случајева у Шведској је и даље низак, поредећи га са остатком Европе, као што су Италија, Велика Британија, Шпанија и Француска које су имале више од 24000 смртних случајева.

Извор: FOX News

Наслов и опрема: Стање ствари

(Доста је било, 30. 4. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

4 replies

  1. А Белорусија и Батко :)) какав олош хода овим светом…

  2. Наслов је нетачно преведен. Уместо “а” треба да стоји “и”, ако је по томе шта пише у тексту чланка.

  3. А никако да поменете да је Шведска пристала на чиповање и да нема потребе за застрашивањем маса зарад вакцинисања и чиповања.. Може бити да је баш то суштина ове корона ујдурме и дивљања националних тирана и социопата који уживају у малтретирању других..

  4. … на истраживање, мислим Блумберга, које тврди да Шведски модел није примељив на најпогођеније (САД, ВБ, југ ЕУ) јер је, између осталог, у Шведској значајно мања густина насељености.
    Још једно позитивно бројање за депопулацију?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading