Стефано Монтанари: У Италији годишње умре 650.000 – уверен сам да је више од половине имало вирус корону

Све иде према томе да се осам милијарди људи присили на вакцинисање, што ће бити бизнис незамисливих размера, рекао нанопатолог др Монтанари

Стефано Монтанари (Извор: Снимак екрана)

(The Saker, 1. 4. 2020)

The Saker/Степски соко: Корона и Галилеј

Овај текст некима може бити споран. Не полажем право на истину, чак ни на истину оног о чијим мислима и налазима пишем. Моје најосновније знање почива на схватању да је особина кише да кваси и ватре да сагорева, и да је битан узрок ноћи одсуство Сунца.

Осим тога, узимајући у обзир обиље и брзину протока информација, може се десити да оно о чему овде говорим до тренутка кад буде објављено постане већинско мишљење. Мада то није вероватно јер, не заборавимо, празноверје се у историји често опирало слабашним напорима разума.

Зато бих почео од Галилеја. Опште је познато да му је суђено због тврдње да се Земља окреће око Сунца, а не обрнуто, према тада важећем схватању. Да би избегао судбину Ђордана Бруна, морао је повући своју тврдњу, мрмљајући себи у браду приликом изласка из суднице: „Ипак се окреће.“

Његова открића показала су се још јеретичкијим кад је, користећи телескоп који је сам направио, утврдио да Јупитер има сателите, јер је то обарало претпоставку да је Земља изузетно небеско тело око кога се обрћу сви остали светови (што би био астрономски парњак тврдњама о „изузетној нацији“ које смо слушали за време Обамине администрације).

Нашавши се у недоумици, бискуп у Пизи издао је смернице свим свештеницима упозоравајући их да гледање кроз телескоп представља грех, јер показује објекте који не постоје.

У овом тренутку није извесно понаша ли се свет попут бискупа из Пизе или ће, као што можда још увек није грешно надати се, превагнути здрав разум.

Као што читаоци знају, Италија је искрсла у први ред феномена званог вирус корона због изузетно великог броја случајева и застрашујућег степена смртности, превазилазећи чак и Кину, одакле је све и почело.

Тада су се зачули и другачији гласови, оспоравајући раније налазе, и/или бар начин њиховог представљања.

Жестоко и тврдоглаво противљење онима који су, ма како јасно и аргументовано, оспоравали изнесене податке, наводи непристрасног посматрача ако ништа друго, на помисао да је у питању напад на неку скривену привилегију или још необјашњену претпоставку.

Предложио бих да оставимо по страни „ко је квалификованији“, у смислу да дипломац универзитета А зна више од дипломца универзитета Б. Како сам помињао раније, моја (ма колико произвољна) процена веродостојности објашњења почива на следећим мерилима:

  1. Да ли је објашњење у складу са здравим разумом и општим знањем о предмету расправе,
  2. Да ли особа о којој је реч има непосредно искуство (и колико дуго) с проблемом о ком говори, и
  3. Да ли је њена физиогномија у разумном складу с опажајним симптомима веродостојности. (Ову идеју је крајем XVIII века у својој обимној студији крајње подробно обрадио швајцарски научник Јохан Лаватер.)

Почећу с др Стефаном Монтанаријем (Stefano Montanari), нанопатологом који је са својом супругом двадесет година проучавао нанопатогене, честице које тренутно изазивају болест, а које се налазе у ваздуху у свим загушеним, загађеним, индустријским градовима с густим саобраћајем, као и у фабрикама.

(Они који знају италијански, разговор могу погледати овде.)

Стефано Монтанари: Свеприсутност разних корона вируса чињеница, не претпоставка

Ради илустрације колико су мали предмети с предметком „нано“, рецимо да је најмања честица коју може препознати људско око величине 100.000 нанометара.

Величина нанопатогена је између 5 и 200 нанометара. Пошто се сматра да вирус има величину од 250 нанометара, нанопатогени и вируси имају исти ред величине. Питања и своје напомене дајем курзивом.

Нано честице (Илустрација: Shutterstock)

Одакле је вирус потекао?

Све што смо досад чули се међусобно разликује, не даје целу информацију и не може се проверити. Прво је деловало да јесте из Кине, па онда да није из Кине.

Неки кажу да потичу од слепих мишева, други да је направљен у лабораторији ради масовног истребљења људи. Неко можда и зна, али је таквих веома мало.

Чињеница да се „овај“ вирус корона сматра новим, ни у ком случају није изузетна. Постоји мноштво вируса корона. Корона је често узрок обичне прехладе. То су вируси који сами по себи не могу проузроковати смрт и често су потпуно безазлени. Ова нова мутација је веома заразна. Код огромне већине људи она, пак, остаје безазлена, не показујући клиничке симптоме. Али погађа, као болест, старије људе, нарочито оне који узимају лекове за плућне или друге болести.

Здрави људи не трпе апсолутно никакву штету од овог вируса. Зато сам уверен да, ако бисмо тражили овај вирус код 60 милиона Италијана, нашли бисмо га код бар 30 милиона.

Смртност од вируса је веома ниска и вероватно непостојећа, али бити болестан и уз то имати вирус је нешто друго. Синоћ (око 23. марта, напомена Степског сокола) смо чули примаријусa доктора у болници како каже да је вирус исто што и болест. Тај господин би требало да се врати у школу, али не на универзитет, већ у основну школу. Рећи тако нешто логички нема смисла.

Умрети од болести значи да је болест узрок смрти. На пример, срчани удар је узрок смрти. Ако човека прегази воз, то је узрок смрти. Ако је човек стицајем околности уз то био прехлађен, прехлада није узрок смрти.

Уверен сам да ако би се проверавао сваки смртни случај – а у Италији сваке године физиолошки умре око 650.000 људи  –  утврдило би се да је више од пола њих имало вирус корона. Вероватно знатно више од половине, јер су у питању стари људи који у свом телу имају овај вирус. Свеприсутност разних вируса типа корона је чињеница, не претпоставка.

Према последњим бројевима у званичној штампи, Италија је престигла Кину по броју жртава у једном дану, 475, од којих је 379 у Ломбардији. Зато Вас, докторе Монтанари, поново питам да ли у погледу вируса и даље употребљавате придев „безазлен“?

Не, вирус није безазлен. Утиче на плућа, попут вируса који утичу на стомак, узрокујући повраћање, или на живчани систем, узрокујући главобољу, итд. То значи да је у одређеним случајевима, нарочито код старих људи, потребна респираторна нега. Ако погледате доб умрлих, у просеку износи 80 година. Респиратор спада у уобичајене уређаје у болници. Провео сам више од четрдесет година у болничким операционим салама и он је апсолутно стандардна опрема.

То што их ми у Италији немамо или немамо довољно је зато што смо у последњих десет година уништили свој здравствени систем. По болницама смо затворили читава одељења, као и много мањих болница.

Систем набавке је лош и све што је болницама потребно кошта двоструко у односу на друге земље, јер је систем набавке корумпиран до сржи. (Напомена Степског сокола: Недавно је управо председник владе Ломбардије осуђен на шест година затвора због присвајања средстава – ради се о стотинама милиона – намењених здравственој заштити.)

Суочавамо се с стањем крајње нужде – ако се то тако може назвати – јер нисмо спремни, услед десетогодишњег растурања система. А кад чујем да је италијански здравствени систем најбољи на свету, останем без речи.

Извор: Снимак екрана

Али како објашњавате слике из Бергама, где војни камиони превозе ковчеге из болница? Остајете ли при тврдњи да узрок смрти није вирус корона?

Слушајте, цитираћу Национални здравствени институт: број смртних случајева услед вируса корона је три (ово је било пре неколико дана, кад су бројеви умрлих већ достигли стотине). И кад чујем да Марио Ђордано (Mario Giordano) (познати италијански новинар) каже да тај податак не би требало откривати, питам се какво је то новинарство у Италији (а можда и у свету). Овде није у питању неки општински лист, већ веома познат новинар, који говори нешто сасвим супротно новинарској етици… Тај човек се залаже за дезинформисање. Срамота.

А шта кажете на призоре из болница с људима на респираторима. Ваше објашњење је да је узрок томе смањење издатака за здравство, а не озбиљност вируса?

Ми нисмо спремни за заразу која утиче на плућа јер су нам политичари уништили здравствени систем. Као новинар добро знате да је лако манипулисати текстом и сликама да би се створила одређена порука. Сигурно да има људи на респираторима којима су они неопходни. Али сви ти ковчези спадају у 650.000 смртних случајева које имамо у Италији сваке године. Не постоји повећан степен смртности. Ако одете у било коју болницу, свакодневно ћете видети да износе ковчеге. Пре много година одбио сам посао на дечјој онкологији управо зато што нисам могао поднети да гледам како стално поред мене проносе беле ковчеге.

Говоримо о три човека чија је смрт приписана вирусу корона. Друга је ствар ако тај број не задовољава медије, али чињенице су чињенице, а број, како рекох, потиче од Националног здравственог института.

Да ли је онда упала плућа услед вируса корона различита од обичне?

То је вирусна упала плућа, али такви вируси у Италији постоје неколико месеци. О томе се не говори, али, примера ради, већ у октобру, дакле пре пет-шест месеци, имали смо пацијенте с неуобичајеном упалом плућа, какву досад нисмо видели и о којој нисмо знали ништа. Узрок је био непознат, било је немогуће фармаколошки деловати на вирус, и морали смо сачекати да оболели сами оздраве. Сами су оздравили јер, насупрот оном у шта вас неки уверавају, одбрана нашом урођеном имуношћу знатно је јача од огромне већине лекова.

На својој кожи имамо разне бактерије, гљивице и вирусе који су ту ради супротстављања патогеним бактеријама и гљивицама, носиоцима болести. И кад носимо рукавице ради заштите од вируса корона, то заправо не помаже, јер не дозвољавамо бактеријама, гљивицама и вирусима на својој кожи да дођу у контакт с оним патогеним. Зато је ношење рукавица знатно горе него њихово неношење. Имамо посла с имбецилима, који не знају основна начела биологије.

То би значило да не бисмо били у стању да створимо антитела…

Ми не стварамо антитела за вирус јер већ имамо одбрамбени систем и способни смо да сами оздравимо. Ако имате главобољу, а ја Вам дам лак да налакирате нокте, није вас излечио лак, већ је организам сутрадан отклонило главобољу. И то се дешава стално.

Мој стари професор физиологије знао је рећи да грип траје седам дана ако не узимате ништа, а ако нешто узимате траје недељу. Значи да се из своје уображености мешамо у надлежности природе ни не знајући шта својим поступцима чинимо.

Што се маски тиче… бескорисне су. Постоје милиони, милијарде вируса на сваком квадрату земље, на тротоарима и слично. То је самообмана проистекла из (замишљене) представе да су вируси велики попут пацова из канализације.

Вируси постоје у огромним количинама и у истим толиким количинама могу продрети у ћелије широке неколико хиљадитих делова милиметра. Ношење маске је као кад бисте правили рампу да спречите комарце да вам улазе у кућу.

Али ако зараза није толико опасна, зашто нам се свакодневно намећу све већа ограничења? Како власти и установе правдају своје понашање?

Главно у свему овом су вакцине. Режим који је завладао земаљском куглом у неком тренутку присилиће свет да се вакцинише – дакле да се вакцинише против вируса који не даје имуност, као што је овде случај (с вирусом корона).

Да сам пре педесет година на испиту из фармакологије свом професору, иначе у то доба једном од фармаколога с највећим знањем, рекао нешто слично, избацио би ме напоље. Само неко некомпетентан може говорити о вакцини против вируса која не обезбеђује имуност и нема никаквих изгледа да буде делотворна. Овде је реч о вирусу који мутира веома брзо и кога не можемо јурити (његове мутације).

То је вирус донекле сличан вирусу прехладе, чијој породици припада. Не можете се вакцинисати против обичне прехладе јер то не обезбеђује имуност. Човек за живота може бити прехлађен двеста пута, и ниједна од тих прехлада неће му обезбедити имуност (на следећу). То је огромна превара. Све иде према томе да се осам милијарди људи присили на вакцинисање, што ће бити бизнис незамисливих размера.

Какве су разлике у односу на САРС?

Корона је један од бројних плућних вируса (попут САРС-а) који узрокују атипичну пнеумонију. Они су рођаци, скоро браћа. А САРС није изазвао никакве катастрофе.

Било је и других сличних патологија, попут свињског и птичјег грипа… У случају птичјег грипа, Италија је купила 27 милиона вакцина, од којих 26.700.000 није употребила. Дали смо толики новац за вакцине које смо потом бацили у смеће. Немамо новац за респираторе, али имамо за вакцине.

Има људи који кажу да се корона јавља сваке године. Можете ли дати процену кад ће све ово завршити?

Не могу рећи је ли сезонски вирус или није. Као и на скоро све вирусе и на њега може утицати температура. Природа је извесно мудрија од наших државника и многих доктора. Осим тога, није корумпирана.

Природа добро зна да кад се разболимо тело подиже температуру јер, са становишта борбе против болести, што виша температура, то делотворнији систем за борбу против болести. Температура, дакле, побољшава делотворност нашег одбрамбеног система и смањује животност бактерија и гљивица, подразумевајући да вируси имају живот.

Али шта раде доктори? Прописују пацијенту тахипирин (tachypyrine), који уклања ту одбрамбену линију створену повишеном температуром. Доктор преписује тахипирин ако код пацијента температура пређе 37,8 степени. То је као кад бисте приликом опсаде града срушили зидове да бисте омогућили бољи проток ваздуха.

Ван памети.

Што се короне тиче, лети су температуре обично више и могуће да овај вирус изгуби на животној снази. То је погрешан израз, али рецимо тако ради поједностављења.

Могуће да ће се присуство вируса преко лета смањити. Али чак и да тако буде, то није толико битно. Сваке године код нас од грипа умре 20.000 људи, али о том нико не говори. Осим тога, годишње нам умре 49.000 људи услед зараза добијених по болницама. То су званични подаци: 49.000 људи (дакле 130-140 људи дневно) умре јер их у болницу приме због, рецимо, упале слепог црева, а умру због упале плућа. О том нико не говори, али имамо много више смртних случајева од тих зараза него што смо имали од вируса корона, узевши чак у обзир и све смртне случајеве од почетка ове фарсе. Суочени смо с нечим што се чак не може назвати ни апсурдом, али што бар наводи на сумњу.

Дакле, да закључимо, од вируса корона се не умире, осим ако пацијент већ не болује од нечег?

Знате шта, ако вас неко баци с десетог спрата, а при том имате прехладу или грип или артритис, не може се рећи да сте умрли од артритиса, грипа или прехладе – умрли сте јер сте бачени с десетог спрата. Погледајте податке Здравственог института и видећете да су жртве короне редом људи који су или већ боловали од рака, или од тешког дијабетеса, или гојазни или стари. Просечан животни век у Италији је око 80 година, а то је уједно и животна доб најугроженија вирусом корона, јер су у питању људи који умиру од других болести.

Шта кажете на најновије вести о смрти једног тридесетдвогодишњака?

Како можемо бити сигурни да је он умро од вируса, а не „са“ вирусом? Тај пацијент је већ имао неколико здравствених проблема, од којих су неки узроковани заразом коју је добио на Куби пре две године. Зар то по Вашем мишљењу ништа не говори?

Не мислите ваљда да ће неко заражен короном оздравити од рака или  неке друге болести. Ако неко има рак, или проблем са срцем, и случајно и корону, шта то значи? У питању је превара невиђених размера.

Слажете ли се, ипак, да би најугроженији и најслабији требало да остану код куће?

Не слажем. За њих је добро да излазе, да буду на сунцу, проводе време напољу, да шетају, одржавају здравље, јер ако остану закључани у кући, расте вероватноћа да ће умрети. Желите ли да старији брже умиру? Зар би требало да им ускраћујемо чист ваздух и сунце? Они морају шетати, бити на сунцу, вежбати. Једном речју, морају радити све оно што се одувек препоручивало, а што им се данас ускраћује из интереса који су гнусни.

Да пређемо на Енглеску и Бориса Џонсона, као последње питање. Хтео је да се ослони на „имуност стада“ али је потом устукнуо…

Његова логика подсећа на његову фризуру. Имамо посла с чистим лудилом. Као прво, имуност стада је генијална измишљотина и маштарија фармацеутске индустрије. Само имбецил може поверовати да постоји нешто тако чудовишно. То просто не постоји.

Ако хоћете, можемо уприличити још једну емисију где ћу објаснити зашто је то превара. Али чак и да је тако, како то да постоји имуност стада за болест која вам не пружа имуност? Као кад бисте рекли да имуност стада постоји за прехладу. Пред нама је лик (Борис Џонсон) који говори јер има језик. Он је опасан и требало би га зауставити.

Што није могуће јер је на челу Велике Британије. Дотакли смо се много тога важног. Има ли нешто битно о чему нисмо говорили?

Има – економија, о чему нисам компетентан да говорим. Тренутно је читав свет у застоју, а Италија је економски ионако слабо стајала. Шта они (односно ми) раде? Замрзавају све активности, али берзе држе отвореним. Берза дотиче само дно. Шта то значи? Да мултимилијардери с лакоћом могу купити предузећа која тренутно не вреде практично ништа.

Кад донесу одлуку да се ова фарса завршава – а ништа се не завршава јер ће вирус (или његове мутације) и даље несметано радити што и сада – мултимилијардери ће поседовати све. Богаташи (степеник испод мултимилијардера) ће покуповати, рецимо, 3-4 ресторана и/или 10 радњи које су биле принуђене да угасе посао. Једном речју, сви који су раније били богати, постаће неизмерно богатији. Али имаћемо и огроман број људи који ће бити све сиромашнији. То ће бити још једна од последица ове лажне епидемије која је можда, ко зна, створена намерно.

Да завршимо разговор с Вашим коментаром о могућој вези између загађења и развоја вируса…

То је предмет разговора и проучавања дуги низ година. Где има прашине, микро и нано честица, вируси (иначе сви бескрајно мали) се каче за наночестице, које постају њихови преносиоци.

Све то је одавно познато, али нам поједини стручњаци то представљају као новину. О том се говори већ двадесет година.

За блог Степског сокола приредио: Џими Моља (Jimmie Moglia)

Са енглеског посрбило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Хвала Вам што сте превели и објавили овај разговор. Ваља увек чути различита мишљења и ставове.

  2. Нема никаквог супротстављеног мишљења; има само с једне управљачке стране моћника наметнута медијима а ничим потрепљена прича о некаквој страшној болести све са циљем вакцинације и чиповања која би довела до потпуне власти над свим људима и окивања истих у робове. С друге стране, пошто је у питању застрашивање болешћу, постоје особе, већином лекари, које се здравим разумом и чињеницама боре против ове белосветске обмане. Житељи Белорусије, Шведске, Туркменистана, Таџикистана, Танзаније, Мадагаскара и веровато још неких земаља су се одупрли овом хистеричном лудилу и показали сву ништавност „образложења“ потребе паралисања целог света и стављања становништва у кућни притвор. Прича о томе да је вирус на пијаци „скочио“ са слепог миша, као правог домаћина, на Кинеза, као новог домаћина и за два месеца заразио цео свет је потпуно и медицнски и научно неутемељена. Јадне животиње и ми људи кад оваква умоболна објашњења прихватамо (већ је било са птицама и са свињама а сада се убацује још и љускавац панголин у представу). С тим у вези, брзо ширење инфекције и њено гашење са доласком лепог времена указује на то да је мало извесно да је вирус људских руку дело иако је неспорно да би неки умоболници то силно желели али то не иде баш тако као што се приказује на филмовима. По свој прилици је у питању природна појава нешто јаче атипичне прехладе која се сваких пар година дешава (опште позната чињеница) а коју су СЗО, Кинеско руководство, Бил Гејтс и белосветски богаташи чекали припремљени и потом надували масмедијима, потркепили фамозним непроверљивим PCR тестовима (за које је сам изумитељ Kary Mullis рекао да се не могу користити за утврђивање болести) и још додатно закомпликовали наметањем упутства за лечење вентилаторима и лековима који су контраиндиковани у случају вирусних респираторних инфекција.
    Честитке уредништву за објављивање овог здраворазумског текста.

  3. Ni ja, niti bilo ko iz porodice NISMO SE PRIDRZAVALI APSOLUTNO NICEGA, nikakvih preporuka.
    Ziveli smo kako i pre svega ovoga.
    Duboko smo verovali da je sve ovo prevara.
    Ovaj tekst to i dokazuje.

  4. … тј. осврт на материјализацију наратива по дијалектима

    Има нешто у преводу што ми боде очи па да видимо шта кажу извори свих знања и доктрина.

    Док Гугл “herd” на српски преводи као

    – стадо, чопор, руља, јато (именица)
    – сточни (придев)
    – живети у крду (глагол)

    за “herd immunity” нуди једино “имунитет крда”.

    Википедија нема ову одредницу на српском а ево како су насловљени чланци на разумљивим нам језицима и дијалектима:
    – Колективен имунитет (мак)
    – Коллективный иммунитет (рус)
    – Обществен имунитет (буг).
    – Imunost krda (језик Regiona, будући “наш”)

    (Умало да опет употребим стару српску реч “narrative” /приповест, прича/ па се угризох за језик.)

    Закључујем да нам је у овом “приповедачком оквиру” било резервисано “крдо” (стока) али, како се од крупне стоке претварамо у ситну, поунтрашњено је “стадо” (овце).

    Ревносни Чобани(н) ће нас благовремено већ превести на “јато” (живина), не чекајући на поновни миг да се “заравњује крива”.

    Генерална проба живота у кавезу управо је спроведена а после овог “зоолошког врта” – зна се:
    ком “сточна пијаца”, ком “ботаничка башта” а најчешће обоје и то тим редом.
    То ће већ Струка рећи, одабир следи после “масовног тестирања”.

    Ако нешто не буде текло како је предвиђено ту је “руља” (преторијанска) која ће да решава ствар.

    Тако нам остаде само “чопор”.
    Ко буде следио инстинкт “чопора” можда успе барем неко “штене” да сачува.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading