Вечерње новости: Вирусом корона заражен и епископ крушевачки Давид

Према информацијама „Новости“ владика нема симптоме болести. Не осећа тегобе, а није ни знао да је заражен

Епископ крушевачки Давид (Перовић)

Епископ крушевачки Давид (Перовић) заражен је корона вирусом и у суботу увече је збринут у београдском КБЦ „Земун“.

Према информацијама „Новости“ владика нема симптоме болести. Не осећа тегобе, а није ни знао да је заражен. На корону је тестиран у петак, заједно са неколико сарадника, а дан касније добио је позитиван резултат. Због његових година (67) и ризика за развој болести донета је одлука да се хоспитализује. У суботу увече пребачен је у Београд и смештен у земунску болницу.

Владика крушевачки трећи је архијереј Српске православне цркве заражен вирусом. Викарни епископ ремезијански Стефан на лечењу је такође у земунској болници. Он се лекарима јавио прошле недеље, са јасним симптомима болести. Његово стање је протеклих дана било озбиљно, али, како „Новости“ сазнају, од јуче се осећа боље.

– Владика се опоравља. Боље му је и добро је расположен – кратко нам је речено у СПЦ.

Због сумње да се вирус раширио и међу контактима владике Стефана тестирано је више свештеника из Београда, па и поглавар СПЦ. Патријарх Иринеј био је негативан на тесту, али његове обавезе су и даље сведене на минимум.

Битку са опаким вирусом, нажалост, прошлог месеца изгубио је владика ваљевски Милутин. Свештеници ваљевске епархије који су се, такође, заразили и чије стање је било озбиљно, после дужег лечења оздравили су и отпуштени су кући.

(Новости онлајн, 26. 4. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading