Бранимир Несторовић: Цигарете штите од короне, ко пуши има бољу клиничку слику

Цигарете оштећују плућа, ја сам за 0 коришћења цигарета, али се показао да они који пуше од пет до 15 цигарета на дан немају теже клиничке слике, рекао Несторовић

Бранимир Несторовић и Александар Вучић својевремено су се смејали и говорили како корона постоји само на Фејсбуку (Извор: Директно/Снимак екрана)

Пулмолог и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 Бранимир Несторовић изјавио је да „умерени пушачи ређе имају компликовану клиничку слику од корона вируса и да се показало да никотин штити од тог вируса“.

– Цигарете оштећују плућа, ја сам за 0 коришћења цигарета, али се показао да они који пуше од пет до 15 цигарета на дан немају теже клиничке слике – рекао је Несторовић гостујући у емисији Фокус на Б92, што је крајње нетипично за једног специјалисту пулмологије, имајући у виду да готово стопроцентан број лекара саветује пацијентима да престану са пушењем како не би нарушавали здравље.

Он је додао и да се никотин у тело може унети и на други начин, а не само преко цигарета, као и да нана има у свом листу више никотина него дуван.

Др Несторовић је пре неколико дана изнео сасвим супротан став у вези са пушењем и короном (Извор: Телеграф.рс, 20. 4. 2020)

Није први пут да Несторовић даје контроверзне и запаљиве изјаве у јавним наступима. „Прославио се“ се на конференцији за медије 26. фебруара да је корона „најсмешнији вирус у историји човечанства“, да жене штите естрогени и да слободно у јеку пандемије могу у шопинг у Милано.

У гостовању у једној емисији казао је да је „ова криза комунизам у извесној мери, социјализам, да ће највише пропатити они који имају највише“. Богати људи ће, казао је он, изгубити новац, док „сиротиња никад нема шта да изгуби, она може само да изгуби живот“.

Због његових јавних наступа огласили су се и професори и лекари са Медицинског факултета у Београду, истакавши да су Несторовићева излагања непрофесионална и неетичка.

Опрема: Стање ствари

(Директно, 24. 4. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Он да има образа, давно би се повукао са јавних наступа по питању здравља, након његових изјава, између осталог да су се преци људи са плавим очима парили са “ванземаљцима”.

  2. Е, а да л’ са члснском картом СНС-а може да се уради нешто против короне?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading