Јелена Гускова: Вучић не може решити косовско питање у корист Албанаца без подршке Цркве

Вучић мора брзо да реши косовско питање услед притиска ЕУ, али то не може учинити на начин на који то од њега траже јер српски народ то не би прихватио

Извор: Балканист.ру

Јелена Гускова, доктор историјских наука, инострани члан САНУ и одличан познавалац прилика на Балкану, прошле године дала је интервју руској редакцији сајта „Балканист“.  Одговарајући на питање о улози Српске православне цркве и  постоји ли уопште „пост-косовска политика“ Србије, Гускова је, између осталог, рекла:

„Црква има изузетно важну улогу, при чему се поставила као организација која не учествује у државној политици – то је било потпуно јасно још у време патријарха Павла. Данас само Црква може објединити све православне Словене. Зато је данас, кад се решава косовско питање, улога, тачније речено став Цркве веома важан. Александар Вучић не може решити косовско питање у корист Албанаца без подршке Цркве, услед чега је принуђен да ту подршку тражи по питањима политике коју спроводи. То је веома тежак положај. Он мора брзо да реши косовско питање услед притиска ЕУ, али то не може учинити на начин на који то од њега траже јер српски народ то не би прихватио. Његов положај је изузетно тежак, јер ризикује да уђе у историју као издајник интереса српског народа у корист Албанаца остави ли српски народ на Косову без заштите.“

Извор: Балканист, 27. 9. 2019.

Приредило, скратило и са руског посрбило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Уз сво поштовање према госпођи Гусковој, Вучић не може да реши ништа у било којим околностима. Једноставно није дорастао томе. Зато све решавају други, он само извршава.

  2. Поштовано уредништво. како сам нов на овоме порталу, не знам дали је уобичајено да се упућују предлози за чланке (или превод на видеу).
    Ако да, ја имам предлог за секцију “Посрбљено”.
    Ако не онда извините што сам прекорачио дозвољена правила.
    Мој предлог је видео “Out of Shadows”…Документарац на тему разоткривања методологије пропаганде јавних мас-медија и Холивоуда који манипулирају и контролирају масе.

    Мислим да је један такав садржај преко потребан Србима да би схватили неке од метода…
    Како то већ 20 година Запад на нама иживљава, разара нас као нацију и окреће једне против других.

    Хвала и не замерите.

    Линк;

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading