СЗО: Пред нама дуг пут, овај вирус ће дуго бити са нама

Немојте грешити, пред нама је дуг пут. Овај вирус ће још дуго бити са нама, рекао генерални директор Светске здравствене организације

Лого Светске здравствене организације (Фото: АП)

ЖЕНЕВА – Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Гебрејесус упозорио је да, иако је епидемија корона вируса у земљама западне Европе „наизглед стабилна или у опадању”, још постоје забрињавајући узлазни трендови у Африци, Централној и Јужној Америци и Источној Европи.

„Немојте грешити, пред нама је дуг пут. Овај вирус ће још дуго бити са нама”, рекао је Гебрејесус, преноси Би-Би-Си.

Он је додао да је разумљиво што су људи фрустрирани због тога што морају да остану у својим кућама, али да се свет не може вратити на оно какав је био пре пандемије.

„Нови свет мора бити здравији, сигурнији и боље припремљен”, истакао је Гебрејесус.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 4. 2020)

Кина даје додатних 30 милиона долара СЗО након повлачења САД

ПЕКИНГ – Кина је данас најавила да ће дати додатних 30 милиона долара Светској здравственој организацији (СЗО) након одлуке САД да обустави финансирање те организације.

„Ово ће бити намењено посебно превенцији и контроли епидемије корона вируса и подршци развоја здравствених система земаља у развоју”, изјавио је новинарима портпарол кинеског министарства спољних послова Генг Шуанг.

САД су почетком седмице обуставиле финансирање СЗО због лошег управљања пандемијом.

„Подржати СЗО у овом критичном тренутку глобалне борбе против епидемије значи одбрану идеала и принципа мултилатерализма, и одбрану статуса и ауторитета Уједињених нација,” рекао је новинарима Генг Шуанг, пренела је Бета.

Портпарол је рекао и да је Кина већ уплатила 20 милиона долара тој институцији.

(Политика, 23. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Велики маг епидемиологије ДрКон, је јуче изјављивао да се може попустити са мерама предострожности, јер је вирус изгубио на снази и не може направити озбиљну штету, али већ данас је морао да се коригује и усагласи са својим послодавцима и изјави како се очекуке други и још неки талас епидемије. Кина жели да преузме дојучерашњу улогу Америке и улеће са парама где год може. Нити је ДрКон експерт са својим аутентичним мишљењем, нити је Кина љубитељ здравља у свету.

  2. @ДрМатор 🙂 🙂 🙂

    Поред ДрКона важно је и мишљење уваженог ДрАмосера као и неких дама које су такође Др али некако се десило да се не зову Оље, па су избегле досетки, али не и моралној карактеристици.

    Свако добро,

    ДрМанча Дон Кихоте

Оставите коментар