Срђан Богосављевић: Мере државе против корона вируса подржава 92 одсто грађана Србије

Директор Ипсос стратеџик маркетинга рекао да су „тестирали” и мере појединачно, те да за неке подршка иде више или мање, али у целини се 92% изјаснило да подржава мере

Срђан Богосављевић (Фото: Танјуг/С. Р.)

Чак 92 одсто људи у Србији подржава мере које је држава донела у борби против епидемије корона вируса, показују резултати истраживања Ипсос стратеџик маркетинга.

„Постоји огромно поверење у мере у борби против вируса корона”, пренео је директор те агенције Срђан Богосављевић.

Он је за РТС рекао да су у оквиру истраживања „тестирали” и мере појединачно, те да за неке подршка иде више или мање, али у целини се 92 одсто изјаснило да подржава мере.

Истовремено, чак 84 одсто испитаних грађана сматра и да је држава врло успешна у борби са корона вирусом.

„Има и оних који сматрају супротно. Интересантно је да када питамо – да ли се придржавате мера, кажу да се 99 одсто придржавају мера, али не и да се сви други придржавају и ту много мањи број каже да се сви други придржавају”, рекао је Богосављевић, преноси Танјуг.

Према његовим речима, оно што је људе почело да брине је економија, и то не само по питању личне економске ситуације.

Богосављевић каже да 79 одсто људи сматра да ће пандемија ковид 19 имати дугорочно негативне ефекте по економију, 60 одсто страхује од раста цена, и исто толико да ће бити губитака посла.

„Почели су људи да мисле о својој егзистенцији и то иде управо пропорционално уверењу да се излази из кризе”, рекао је он.

Додао је да је то расло током четири таласа истраживања за време ванредног стања, те да је поверење да ће се изаћи из ове кризе у неком догледном времену „скочило шест индексних поена”.

Информисани су, кажи, били забринутији за своје здравље, а сада су и једни и други забринути за своју економску ситуацију.

Закључак је, преноси Богосављевић, да људи све више поштују мере, да су све боље и више информисани, затим да се боље информисани и они уплашенији примереније понашају.

Како ће даље ићи трендови, зависиће од околности, додао је Богосављевић.

(Политика, 22. 4. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Без објашњења колики је узорак испитаних и како су исти одабрани, ”92%” не вреди времена да се број утипка на рачунару, ни пажње да би се текст прочитао.

    Такође, да су међу ”испитане” укључили и псе, за претпоставити је да би проценат био (много) нижи — пси лају, али не лажу.

  2. Мог’о си 117% да ставиш, једнако је веродостојно.

  3. … Србија а.д. у стечају обавештава мањиске акционаре да је ударио КиМ-ом о ледину и да је Ковин19 једини начин да спроведе транзицију до краја.

    “Мере” је могла да “тестира” и моја покојна баба да не мора да се не брука овако озбиљна фирма као што је Ипсос Стратеџик Маркетинг (за сада без доброг превода).

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading