Предраг Кон: Изненађен сам и разочаран сам што СПЦ не схвата да се боримо за животе

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је дубоко уверен и да се људи неће одазвати позиву на ускршњу литургију

Предраг Кон (Фото: Танјуг/С. Р.)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је изненађен и разочаран што Српска православна црква не схвата да се води борба за сваки живот.

У изјави за Блиц, Кон је рекао да он не би отишао ни на једну верску манифестацију и да је дубоко уверен и да се људи неће одазвати позиву на ускршњу литургију.

„Онај ко је позив упутио носи сву тежину одговорности“, рекао је Кон.

Он је упутио поруку целој јавности да баш због симболике Ускрса сви треба да поведу рачуна да немају контакте, док „кривуља броја оболелих не почне да се спушта“.

У Србији је јуче саопштено да ће забрана кретања у Србији овог викенда трајати од петка до уторка, што укључује и забрану изласка на Ускрс.

Опрема: Стање ствари

(N1, 15. 4. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Мислим да др. Кон губи на веродостојности већ неко време у овој ситуацији. Видимо како је у другим земљама, мере се олабављују, дозвољава се више тога него овде. Код нас је број верника у градовима који присуствује литургијама занемарљив. Ако не иду градским превозом и придржавају се прописаног растојања, опасност није нимало већа од оне у градским парковима и шумама у које одлази велики број људи, шета се, бави се спортом, возе бицикле. Исто је на пијаци код мене, пијаца постоји ван пијаце и има доста тога да се купи, више продавница је исто тако отворено.
    С друге стране, постоје објективна опасност од преоптерећења здравственог система који је већ сада на граници и мислим да се због тога грађанство оволико ограничава. А здравствени систем је у лошем стању јер га воде партијски намештени, често неодговорни управници, а не они способни, несклони злоупотреби, штедљиви, који су добри организатори и планери.
    Тако, рекао бих да се овде спасава најпре власт, а онда све остало, и да др. Кон учествује у томе, свесно или несвесно, стављајући нагласак на заштиту старих људи. Као да се власт до сада, пре епидемије, много бринула за њих.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading