ВУЧИЋ ОЧИНСКИ: Патријарх се као лав бори за литургије!

Патријарх се несебично заузео за право вернога народа да присуствује литургијама. Подсетило ме то на моју борбу за Косово и Метохију, поручује председник Вучић честитајући славу Његовој Светости, ексклузивно преноси „С*ање ствари“

Са једне од ранијих слава патријарха Иринеја (Фото: СПЦ)

Београд, 11. 4. 2020. (С*ање ствари) – Председник Србије Александар Вучић упутио је најсрдачније честитке патријарху српском г. Иринеју поводом Лазареве суботе, у народу познатије као Врбица, што је и крсна слава Његове Светости. „Дабогда славили овако довека“, пише у дирљивој поруци Председника.

Вучић је у честитки истакао да се патријарх Иринеј у ванредном стању изванредно бори за литургије, посебно Васкршњу. „Патријарх се несебично заузео за право вернога народа да присуствује литургијама. Подсетило ме то на моју борбу за Косово и Метохију. Патријарх се као лав бори за црквене службе“, тврди председник Вучић. „Али, тој лавовској борби и жељи нисмо могли изаћи у сусрет… Доста је што ће у црквама на Васкрс бити свештеници, не треба претеривати с молитвом и одласком на богослужења – не треба се држати Бога као пијан плота! Уосталом, на Васкрс у време литургије држим конференцију за штампу.“

Председник је одговорио на лажне оптужбе да су многи верници незадовољни што ће на Васкрс бити код куће. „Треба да буду срећни што сам их онемогућио да на највећи хришћански празник користе исти прибор за ручавање. Хлеб и вино ћу им ја обезбедити, нашли смо новац, не питајте ме како“, поентирао је главни пропагатор протестантизма.

Незванично сазнајемо да председник Вучић, на предлог једног од дугогодишњих верника Александра Вулина, размишља да патријарха српског ванредно унапреди у чин резервног пуковника.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Баталиите виш са тим протестантизмом. Није он протестант него атеиста очигледно, али нека као национална, патриотска врста. Протестанти су већи хришћани од нас, ми глуматамо. Код нас је истина, али ми глуматамо. Трамп је честитао Васкрс у име Господа Исуса Христа и дао му и славу, шта овај ради?

  2. Petre, potpuno se slažem sa Vama. Svaka čast na komentaru

  3. Патријарх се као лав бори за црквене службе“, тврди председник Вучић…………………..
    ++++
    И наставио али, шта му уопште значи онај зачуђен поглед са Свете литугије коју је служио на Лазареву суботу после возгласа: ” Са страхом Божијим и вером приступите „ ?
    Јел то он мене ( или некога ) п(р)озива ?
    И што мене пита : „ Где је овај народ „?

  4. Иринеј Вучићу..Лаве!
    Вучић Иринеју…Лаве!
    Лавовују се само тако!

  5. Нажалост као и сви ово време Прворођени понижава сав верни народ, а наш Патијарх,још мало па ће допустити Прворођени и очи да нам копа ако је у интересу власти и државе…..очигледно да он није пастир Божијивећ слуга ВучићевНека му Бог помогне да се покаје за ово клечање пред човеком а не пред Богом што му је дужнист

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading