Патријарх Иринеј: Свету Литургију да служи један свештеник са једним појцем

Патријарх српски Иринеј богослужиo у Ваведењу. Сходно ранијој одлуци, Литургија је служена без присуства верног народа 

Архијерејским намесницима и старешинама храмова Архиепископије београдско-карловачке

Архиепископ пећки
Митрополит београдско-карловачки
и Патријарх српски
3. април 2020. године

С обзиром да је Влада Републике Србије донела нове мере о забрани кретања током ванредног стања, које су ступиле на снагу 2. априла текуће године и које подразумевају забрану кретања на цео недељни дан, стављамо вам у дужност да у складу с тим организујете света богослужења у храмовима Архиепископије београдско-карловачке, у часовима када кретање није дозвољено, на следећи начин:

  • Старешине храмова Архиепископије београдско-карловачке у обавези су да код архијерејских намесника преузму формулар потврде о радном ангажовању – обавези који треба попунити и понети са собом при одласку у храм.
  • Свету Литургију ће служити по један свештеник са једним појцем (који може бити и неко од других свештених лица), а у циљу да се испоштују друге, новодонесене, мере о јавном окупљању.

О даљим сходним поступцима, а у складу са евентуалним променама у организовању борбе против ширења вируса Ковид-19, бићете благовремено обавештени.

С благословом,

АЕМ и Патријарх српски
Иринеј

ТВ Храм: Патријарх српски Иринеј богослужиo у Ваведењу

У складу са новонасталим ванредним стањем изазваним пандемијом вируса корона, Његовој Светости саслуживао је један свештеник

Патријарх српски Иринеј (Фото: В. Јелић)

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у  пету недељу Великог Часног поста када се сећамо Преподобне Марије Египћанке, служиo je свету архијерејску Литургију у манастиру Ваведења Пресвете Богородице на Сењаку, упућујући своје архипастирске молитве за васцели српски род.

У складу са новонасталим ванредним стањем изазваним пандемијом вируса корона, Његовој Светости саслуживао је један свештеник. Сходно ранијој одлуци, Литургија је служена без присуства верног народа, али са поруком да у својим домовима, који представљају цркву у малом, појачамо молитвено обраћање Господу.

(ТВ Храм, 5. 4. 2020)

Прочитајте/подржите још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Јадо јадни па зар немаш ни мрвицу страха Божјег а знаш да ћеш брзо код Њега на исповјест ? А вируса се бојиш, безумниче ? Е јадна ли ти мајка.

  2. Наш дивни Патријарх. Само нека му је на многаја љета! Слушамо га и добро је што не улази у сукоб са законом. Кад буде потребе да оштрије иступи, иступиће. Мудрост и разборитост је безброј пута доказао. А за недељу-две дана док траје криза, бићемо разумни и њему и Цркви и Светом Синоду увек послушни.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading