Барајево: Полиција привела хорепископа Наума из Епархије рашко-призренске у егзилу

Старешини катакомбног манастира Преподобног Јустина Ћелијског одређен полицијски притвор и требало би да сутра буде изведен пред јавног тужиоца

Хорепископ Наум (Извор: Србин.инфо)

Како је „Стање ствари“ из више извора сазнало, хорепископ Наум из Епархије рашко-призренске у егзилу данас је приведен у полицију у Барајеву. Старешини катакомбног манастира Преподобног Јустина Ћелијског је, како сазнајемо од наших извора, одређен полицијски притвор и требало би да сутра у 11 сати буде изведен на саслушање пред јавног тужиоца у Младеновцу. Разлог је кршење забране окупљања док траје ванредно стање због епидемије корона вируса.

Сајт „Србин.инфо“ преноси да је „полиција била у порти манастира, одакле је саопштила присутнима да ће после литургије бити одведени на Сајам у изолацију, јер су прекршили забрану окупљања људи док траје ванредно стање због епидемије узрокованом корона вирусом; а затим је стала на капију манастира сликајући људе са литургије и таблице возила са којима су верници дошли на молитву“.

Исти сајт преноси сведочење једног верника о привођењу хорепископа Наума: „Сачекали су да се народ разиђе, а испред манастира је остало око 15 припадника полиције. Затим су ушли полицајци у цивилу и ухапсили владику Наума.“

Извор „Стања ствари“ из катакомбног манастира Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву потврдио да је хорепископ хвостански и барајевски Наум,  приведен, али је и поручио: „Наставићемо да служимо Литургије, у славу Бога!“

(Стање ствари)

Хорепископ Наум: Храм Божији и Света Литургија су извори душевног и телесног здравља и Вечног Живота а не заразе!

Беседа Владике Наума 4. 4. 2020. – у суботу 5. недеље Великог Часног Поста

”Принесмо Богу бескрвну жртву за спасење наше, за Живот Вечни наш, за здравље душевно и телесно – за спасење целога света, одслужисмо службу од које нема веће ни на небу ни на земљи. На овој Пресветој служби сам је Господ Бог наш Исус Христос и Пречиста Мајка Његова и сви свети анђели Његови и сви свети, ево и ми грешни људи ту смо са њима у заједници. Каква Небеска заједница, каква света заједница, па ко може тој заједници да науди? Какви то микроби, какви бацили, какви вируси, какви непријатељи душевни и телесни….”

…”Опрости им Господе јер не знају шта раде… Опрости Господе многим маловернима, опрости Господе многим невернима данас, опрости Господе јер не знају шта раде!…Попустио си само један мали вирус и ГЛЕ сви се затворише у куће своје и не смеју да дођу у храмове твоје где Извор здравља душевног и телесног и Вечног Живота… О Господе какво искушење…а шта то показује браћо и сестре? Показује данашњи епископи, данашњи патријарси, данашњи хришћани не живе по Вољи Божијој…

…Драга браћо и сестре ја се радујем духовно…Благодарим Богу што су наше катакомбе управо у овим тешким данима препуне верника, више него икада су оне испуњене верницима, правим слугама Христовим, а ви се не бојте вируса, ви се не бојите никаквих демона и непријатеља вере – ви сте праве слуге Христове и због тога Господа да вас благослови и да вам подари опроштај свих грехова ваших и наслеђе са свима светима…Само тим путем, други не постоји…Други пут затварања храмова Божијих и цркава је пут Антихриста и табан је пута за његов долазак. Он је… Антихрист, Сатана дуго време припремао ово…”



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

17 replies

  1. Какав је ово мрак, Господе Боже..

  2. О каквој то “епархији и хорепископу” ви беседите?

  3. Да сте у вери, не би овако говорили! Амин Боже!

  4. Преосвећени ,знам Вашу веру и не бринем .Страдање је само знак да сте на правом путу .Сатанска времена ,влада ,законици.Али ако је Господ са нам ко ће против нас .

  5. @Старац Фочо од стотину љета

    У питању је Рашко-призренска епархија у егзилу под управом епископа Артемија насилно прогнаног са Космета и који је неканонски рашчињен од стране већинске струје екумениста у Сабору СПЦ.

    Хорепископ је саслужитељ епархијском епископу у складу са древним обичајима Цркве када су правоверни били гоњени од стране јеретика и незнабожаца.

    Наравно, већина народа је подложна медијским манипулацијама (као што се то и сада види око корона вируса), али што се тиче православне вере ту се све види “по плодовима њиховим” – ко жели да види.

  6. За људе попут владике Наума се не бринем ,јер знајући вјеру њихову,и да дивизије на њих крену ,био бих у старту сигуран у побједу ових духовних горостаса.Али се свакако Господу молим за владику,и захваљујем Му што нам је овакве пастире подарио у овим тешким временима.Неизмјерна је милост Божија кроз то учињена нама грешнима.
    Владико да ти Господ чији си вијерни слуга ,да снаге да сва гоњења издржиш ,а нама нека само подари да тебе имамо за пастира.Амин!

  7. Stanje stvari je takvo: nedaj veru za večeru.
    Al kod nas izgleda nit se zna sta je vera nit ko je gladan…
    Nije ovo ništa…tek će biti..i služenja katakombnih i ostalo…a narod će se razdeliti na one koji veruju i na one koji misle da veruju..Bog će presuditi…

  8. Можемо у банку у сапоусугу, у бакалницу, а цркву не можемо!!?

  9. Г. Петре и остали, не постоји Рашко-призренска епархија у егзилу! Марко Радосављевић, бивши монах и епископ Артемије рашчињен је и на Сабору СПЦ 29. маја 2015. године трајно искључен из Православне Цркве. Све друго је обмана и лажно представљање.

    1
    3
  10. Starce Foco ne treba nam prevodilac. Dosadno u karantinu pa trolujes ovde svaku temu u vezi crkve.S ti svestan situacije u kojoj se nalazimo? Rogati je pred vratima a ti navijas za njegovu ekipu…i to u tvojim godinama.

    3
    1
  11. Старче Фочо, није суштина овога да нам се предочи да ли је и кад неко искључен из цркве. Шта више то је у овом случају тотално небитно. Суштина је у томе да власт чини све да из народа ишчупа свест о томе ко је и шта је. Битно је уништити систем вредности заснован на припадности народу и цркви. Битно је обесмислити смисао живота. Да ли полиција овако упада у просторије педерско-лезбијских удружења? Да ли полиција њима брани рад? Треба оголити, разоткрити штеточинско деловање ове власти. Како полиција може да прети одвођењем верника на сајам? Тамо наводно шаљу само доказано болесне. Јасно је да здрав човек затворен међу болеснима нема шансу да се не разболи. О тој злочиначкој намери власти да свакога ко јој се не повинује зарази треба говорити. Њих здравље народа не занима ни колко председницу Владе мушкарци. Треба причати о злочину власти према народу, а не наводити неке неважне податке о стању у цркви, који могу бити и тачни, али не служе одбрани од зла. У овом трњнутку власт у Србији је много штетнија за Србе од вируса.

  12. одине те прегазиле, прешао си стоту, па ти није замерити.
    Епископ Артемије /Марко Радосављевић/ је супендован,
    демократски – већином?
    Од када се на АС одлучује већином, а не једногласно?
    Њега је ”расчинио” АС, али не Велики Црквено-народни
    Сабор, дакле – ”Сабор у малом”,који су наметнули комунисти,
    а СПЦ и даље то пркатикује.?!
    Већином се одлучује у парламентарним ДЕМО/НО/кратијама.
    Ние познато да је тако што било пре комуниста, а наставило
    се и после њих.
    Зашто се наставило са том праксом, а комуниста више нема?
    Из Сабора је искључен народ, а без народа /словесне пастве/,
    ради које је крсно пострадао Васкрсли Христос – нема Цркве,
    јер је Цркава – Тело Христово, а верени Њени чланови!
    Шта ту, онда, није јасно???
    Та одлука ”КРЕЊЕГ” Сабора нема ни формално-правно, а ни
    канонско дејство.
    Епскоп Артемије је склоњен из политичких разлога – по
    наредеби НАТО-а.
    Ставља му се на терет нека проневера новца, а до дана
    даншње нема судске одлуке првом степену одлучивања.
    Дакле, нема доказа!
    Ако их има, обелодани , приложи излапели @Старче Фочо
    од стотину љета!
    Ако их немаш, онда замукни – за вјек и вејков, и у вечној
    вечности!
    Ко је гласао за искључење Епископа Артемија из СПЦ-е?
    Аџувани, мужеложници, дарвинисити/мајмунолики,
    модернисти, екуменисти, паписти, каријеристи…
    Видели су трун у оку брата својега, а не виде балван у својим
    очима, са тобом заједно, несретни и излапели @Старче Фочо
    од стотину љета!
    Можда се и догоди да теби, и теби сличнима, како каже
    наш народ : ”Дође из ду..та у главу”, или: ”…из пете у главу”.

  13. Рече ли Патријарх Иринеј да је ЛАВ онај који ће нас спасти, који добро чини, напаметнији и најхрабрији међу нама.
    Онда беше оно црквено одликовање уручено ЛАВУ, свечано и радосно!
    Чему сада кукњава, нема кукања, ЛАВ је добио одрешене руке, питање је када ће Патријарх постати.
    Како радимо, тако нам бива!😊

  14. @Старац Фочо од стотину љета

    Искрени православни хришћани треба да ревнују за веру, али по разуму, а не по медијским спиновањима или слепом веровању у медијски експониране “ауторитете” из врха СПЦ.

    Да ли Вам је чудно што се годинама само једни те исти епископи/митрополити чују у масмедијима, док други као да не постоје? У оваквом свету ништа није случајно, а сваком освешћеном човеку треба да буде индикативно да нешто није у реду ако масмедији (који су одреда сви антихришћански) форсирају у народу годинама и деценијама само једну мању групу епископа/митрополита упорно правећи од њих ауторитете у домену вере.

    Хришћани треба да буду послушни својим пастирима, али по Христовој заповести морају и да пазе да их неко не превари, јер многи пастири су уствари вукови у јагњећим кожама и тако је било од настанка Цркве.

    То значи да не треба (само) гледати ко нешто говори, већ шта тај говори, а мера којом се мере нечије речи и дела треба да нам буде Свето Писмо и Св. оци православне Цркве, а не да се безусловно верује модерним ауторитетима које нам намећу медији.

    Ви изгледа нисте прочитали пажљиво мој претходни коментар, јер бисте видели нпр. речи “неканонски рашчињен” и “екуменисти”. Св. Јустин Поповић је јасно рекао да је екуменизам јерес па ако данас неко тврди супротно онда ономе ко није заслепљен медијским ауторитетима је јасно шта је тај то што то тврди супротно светитељу.

    Кроз историју Цркве многи су епископи и патријарси падали у јерес тако да то ништа није чудно ни данас. Такође многи су били рашчињени неканонски, али баш зато они нису изгубили своју благодат за вршење Светих тајни при чему и даље свачије плодове можемо да видимо – ако хоћемо.

    Многи људи су научени да беспоговорно верују ауторитетима, јер им је тако лакше пошто не морају да уложе труд размишљања, а још ако немају јаку веру у Бога онда се без овоземаљских ауторитета осећају изгубљено и тешко им се изборити са страхом.

    Овде је један душекорисни текст Св.Анатолија Оптинског (млађег) написан пре стотињак година који савршено јасно објашњава све ово што нам се дешава:

    https://svetosavlje.org/o-jeresi-u-poslednjim-vremenima-i-hrabrom-ispovedanju-vere/

    Али нажалост данас многи “преучени” не верују Св. оцима православне Цркве, већ верују у науку, у еволуцију, у надмоћност вируса над Св.причешћем итд.

  15. @Старац Фочо од стотину љета

    Старче, мешаш појмове чињенице и истине.

    Истина је увек више од чињеница.

    (У шта ли ти одоше године?)

  16. Г. Петре и остали Кихоти,
    Дубоко је погрешно и душегубно заносити се и поводити за бившим епископом Артемијем, сада из Православља изопштеним Марком Радосављевићем, који је ступио на пут вечне духовне пропасти и раскола и створио расколничку секту отпадника, први пут у историји СПЦ. Молимо се Свемогућем Господу да вас осени духом мудрости и знања како би се вратили на Његов пут, пут истине и вечног живота.

  17. Злостарче Фочо,

    Владика Артемије, лажно оптужени а никада суђени, по жутој штампи опљувавани, и на крају декретом рашчињени, је као путник избачен из Лађе Спасења, наше Свете Цркве.

    Злодело је велико учинио — није украо триста хиљада евра за које је тако громогласно био оптужен од Блица и од стране деце заједничког духовног оца (да ли и браће?).

    Не мислиш ли да је сувишно ударати њега по глави, па макар и твојим незнатним пером-веслом, као и његове (Боже опрости) отпаднике.

    Дакле, ако мало смањиш доживљај, и присетиш се да си земљани прах, у који ћеш се неминовно вратити, можда у теби спласне узаврелост осуђивачке похоте, па размислиш за тренутак пре него за неког устврдиш да ”је ступио на пут вечне духовне пропасти”.

    Теби изгледа не недостаје мудрости и знања да осудиш и наружиш, па да се помолимо да ти Господ подари макар призрак смирења, покајања и љубави, е да се ни ти не би погубио на Његовом Путу.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading