Куповина за старије суботом рано ујутру, прецизирана правила за извођење љубимаца

Влада Србије изменила је меру ограничења кретања па је за викенд кретање забрањено од суботе у 13 сати до понедељка у пет часова ујутру

Фото: Бета/Милан Тимотић

Грађани старији од 65 година, моћи ће да купе намирнице у продавницама у суботу, уместо у недељу што је до сада био случај, а продавнице ће за њих бити отворене у суботу од четири до седам часова, наводи се у саопштењу Кризног штаба за сузбијање болести ковид-19.

Они ће због куповине намирница моћи да напусте своје домове од три до осам часова ујутру, додаје Кризни штаб који је данас дефинисао функционисање за предстојећи викенд због измене забране кретања.

Власници кућних љубимаца могу од сада изводити своје кућне љубимце свакога дана у периоду између 23 часа до један час ујутру, и у недељу од осам до 10 часова ујутру. Кућног љубимца може извести само једна особа, у трајању од 20 минута не даље од 200 метара од адресе пријављеног пребивалишта, додаје се.

Кризни штаб је одлучио да на сахранама у Србији, у периоду трајања ванредног стања, може бити највише десет особа које морају поштовати међусобну раздаљину од два метра. Влада Србије изменила је меру ограничења кретања па је за викенд кретање забрањено од суботе у 13 сати до понедељка у пет часова ујутру.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 4. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading