Патријарх грузијски Илија Други: Имао сам провиђење о победи човечанства над корана вирусом

Велику пажњу придајемо корона вирусу, a без молитве и Божијег благослова ова несрећа се не може превазићи, нагласио патријарх целе Грузије

Патријарх Илиja Други (Фото: Sputnik/Сергей Пятаков)

Патријарх целе Грузије Илија Други је током проповеди открио пастви своје провиђење о победи човечанства над корона вирусом.

Патријарх је испричао окупљеним верницима да је коњаник црвеног лица прелетео изнад његове главе и нестао. Затим је патријарху пришао дечак, пљунуо на земљу и прстима пљувачком нацртао себи крст на челу.

Према речима патријарха Илије Другог, то је био знак да ће људи победити корона вирус.

„Данас велику пажњу придајемо светским догађајима који су у вези с корона вирусом, а људи не знају да ли је корона вирус од Бога или од зла. Али, без молитве и Божијег благослова ова несрећа се не може превазићи”, нагласио је патријарх.

Он је окупљеним верницима рекао да се не боје и да не губе присуство духа, а захвалио се и лекарима за пожртвовани рад.

Грузијски патријарх је у својој проповеди још истакао да је човеку тешко да нађе пут који води у Царство небеско, а сврха земаљског живота је да разлучи црно и бело и добро од зла.

Наслов, скраћивање и oпрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 3. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Да поделимо, ваља се,

    https://f12.pmo.ee/tmxHMt4chr2iDyBhh8fepICy1HM=/648×298/filters:focal(129×577:2297×2486)/nginx/o/2017/02/19/6356785t1hde67.jpg

    …”Римокатолична црква је саопштила да ће верницима који су се заразили коронавирусом бити опроштени сви греси, јавља телевизија „Франс 24“, позивајући се на агенцију АФП.

    Према одлуци Ватикана, на опроштај могу рачунати и рођаци који воде бригу о инфицираним Ковид-19, лекари и људи који се моле за њихово здравље.

    Како би добили право на опроштај грехова, оболели католици морају да се моле и на даљини учествују у важним црквеним празницима. Они који се буду молили за здравље лекара треба сваког дана најмање 30 минута да читају Библију…”

    https://e-libra.ru/files/books/2013/02/06/351450/i_050.jpg

  2. Шта ће на то рећи премудри бранитељи вере из “Борбе за веру”?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading