Александар Вучић: Изабран прави тренутак за продају Комерцијалне банке

Не треба њима домаћа банка него ‘комбинација банка’, прокоментарисао је Александар Вучић критичаре продаје Комерцијалне банке

Александар Вучић (Фото: Бета)

Председник Србије Александар Вучић оценио је да су вредности Комерцијалне банке падале и да је изабран прави тренутак за њену продају и поновио да од те трансакције Србија неће имати никакве штете већ искључиво користи.

„Био је прави тренутак (за продају) и онај ко је процењивао је правилно проценио. Ја бих волео да буде српска банка, али не одлучујем ја о томе него стручни људи, који су то извели на стручан и добар начин. И неће то донети никакво зло, напротив биће све добро“, рекао је Вучић.

На питање како коментарише оптужбе опозиције због продаје Комерцијалне банке, Вучић је рекао да „они не знају ништа о томе“, већ да само знају „колико Ђилас треба да им стави у џеп“.

„И то још долази од људи који су распродали све по Србији… Вредност Комерцијалне банке би падала а критикују ме они који су свом директору дали могућност да има 700.000 евра отпремнине. Тако су добро управљали и Привредном и Агробанком да смо морали од свих грађана да узмемо 400 и 500 милиона евра да вратимо дуг“, рекао је он.

Вучић је навео да је банкарски систем у Србији стабилан, да је курс чврст, инфлација минимална а да је економија најснажнија „икада у српској историји“.

„Важно је да банкарски систем функционише. Имамо државну банку Поштанска штедионица и треба да гледамо да је оснажимо. И никаквих последица неће бити. Сит сам прича да нам треба домаћа банка. Не треба њима домаћа банка него ‘комбинација банка’“, рекао је он.

Он је подсетио да је Србија морала да плати 250 милиона евра због спорних споразума из 2006. и 2009. године и да је тај новац плаћен након „ужасно тешких разговора са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД)“.

„А дотле смо дошли управо због онога што смо имали не баш најбољи менаџмент свих ових година. И држава Србија преко свог представника је лоше управљала и ЕБРД као део свега тога“, рекао је он.

Косово главна тема састанака у Вашингтону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће питање Косова бити „доминантна“ тема на његовим предстојећим састанцима у Вашингтону.

Вучић прекосутра путује у Вашингтон где ће се на састанцима говорити и о односима Србија-САД и економској сарадњи која је, како је оценио, „одлична“.

„Косово ће свакако бити најважнија тема, која није лака јер имамо другачије виђење“, поновио је председник Србије.

Он је, на питање кад ће бити предложен план „Ахтисари плус“, рекао да ће „западни савезници“ бити „усаглашени“, а „свеједно је да ли ће прво Европљани или Американци изаћи с тим“.

Упитан „чиме би могли да уцењују Србију да то прихвати“, Вучић је рекао да би све што би угрозило мир, стабилност, „представљало било какве санкције, правило страшан проблем за Србију“.

Он је рекао да 2013. није прихватио улазак Косова у Уједињене нације и навео да је сада „тешка ситуација за нас“.

„Али само да ми не држе придике они који су све уништили и све им дали, а немају никакву понуду“, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 27. 2. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Све је лаж и превара када се овај огласи.
    Сетимо се Телекома који је хтео да прода али, ето, други га нису послушали.
    Онда, мало касније, да се Власи не досете, Телеком купује све веће ТВ станице и ставља их у службу СНС-а. Тако је створен медијски монопол и вероватно се још увек “каје“ што Телеком није продат.
    О продаји Телекома више ни речи?!
    Лепо смишљена прича, ко му верује и треба, зашто би разбијао главу размишљајући када овај то ради за све нас целих 25 сати дневно!

Оставите коментар