Александар Вучић: Тражиће де факто или де јуре признавање Косова

Даће они и више (од Ахтисаријевог плана), али ће тражити де факто или де јуре признавање Косова од Србије. Циљ је да убаце Косово у УН, казао председник Србије

Председник Србије Александар Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да после укидања такси очекује страховите притиске на Србију и да је питање тренутка када ће се од Србије тражити да де факто или де јуре призна Косово, са циљем да га убаце у УН.

„Њихов циљ је да убаце Косово у Уједињене нације и то је суштина свега. То треба да очекујемо, питање је тренутка кад ће се то догодити, да ли за три месеца, шест месеци, годину дана, то ће се десити”, рекао је Вучић за телевизију О2.

На питање о замени такси реципроцитетом, Вучић је казао да прво треба сачекати и видети какву ће Приштина одлуку по питању такси донети и да ли ће захтевати реципроцитет, али да нема сумње да ће уследити притисак на Србију.

На питање шта би подразумевао Ахтисаријев план плус плус и да ли ће питати народ шта мисли о томе, председник каже да ће се народ свакако питати, али да ће пре тога и он рећи шта мисли о томе.

„Даће они и више (од Ахтисаријевог плана), али ће тражити де факто или де јуре признавање Косова од Србије. Циљ је да убаце Косово у УН”, казао је Вучић да је то оно што можемо да очекујемо у наредном периоду.

Вучић додаје да је само питање тренутка када ће то тражити од Србије и да ће онда бити страховити притисци на нашу земљу кад дође такав захтев – „нешто што не можете да прихватите, а са друге стране, не смете да одбијете”.

„Знам шта нам следи, сувише сам искусан, сувише сам преживео да не бих знао шта долази. Увек се највише плашим добрих и лепих речи, јер знам шта после тога иде”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 2. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. „нешто што не можете да прихватите, а са друге стране, не смете да одбијете”.

    Значи не можеш да прихватиш да одбијеш?

  2. Припрема терен за признање Косова после избора. У Скупштини ће имати 100% посланика који ће то да прихвате.
    Србија је потпуно у рукама странаца и нема никаквог додатног притиска, осим на њега и његову власт. Сасвим је могуће да су му странци рекли да ће кренути његово рушење уколико то не одради.

  3. Јааао, баш ми га жао! Да ли ће тамо да му заврћу уши, или лупају шљаге, па да јадник мора да пристане? Космет му бабо није оставио у аманет, нити га је он купио, није његово, одрадиће шта се од њега тражи, одцмиздреће коју и пробати да збрише из ове земље фашистичке ђубради, олоша, глупака,…..

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading