Мајк Помпео: Суверенитет и независност Косова кључни за стабилност региона

Помпео написао да тзв. Косово има нову могућност да реализује пуни потенцијал, и за своје грађане и у односима са суседним земљама

Мајк Помпео (Фото: Маурисио Дуењас Кастањеда/ЕПА-ЕФЕ)

Државни секретар САД Мајк Помпео честитао је Косову Дан независности, оценивши да косовски суверенитет и независност остају кључни за безбедност и стабилност Западног Балкана.

„Дуже од десет година, наше две државе имају снажно партнерство засновано на заједничким вредностима. САД подржавају Косово на вашем путу ка интеграцији у трансатлантске институције и наставиће да раде на јачању владавине права, сузбијању корупције и подстицању економског просперитета за све грађане Косова“, навео је Помпео у честитки.

Помпео је написао да Косово, после недавних парламентарних избора и формирања владе, има нову могућност „да реализује пуни потенцијал, и за своје грађане и у односима са суседним земљама“, саопштио је амерички Стејт департмент.

„Охрабрени смо недавним догађајима који сигнализирају корак ка подстицању инвестиција, туризма и комерцијалних и међуљудских веза са Србијом, чиме се поставља темељ за даљи напредак ка свеобухватној нормализацији у блиској будућности“, навео је шеф америчке дипломатије.

Скупштина Косова је 17. фебруара 2008. године усвојила Декларацију о независности Косова.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 17. 2. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading