Бакир Изетбеговић: Политичарима из РС морамо одговорити чврсто и без попуштања

Неће моћи да разбију БиХ, Уставни суд неће остати без иностраних судија, патриотске политичке снаге неће устукнути пред дрскошћу, поручио Бакир Изетбеговић

Бакир Изетбеговић (Фото: РТРС)

Лидер СДА Бакир Изетбеговић сматра да одговор на најављену блокаду рада државних институција политичара из Републике Српске треба да буде чврст и без пристајања на ултиматум. Морамо одговорити чврсто и без попуштања, рекао је Изетбеговић.

„Мировни споразум, Устав и закони се морају поштовати. Нема ни говора да ћемо пристати на ултиматум и ослабити Уставни суд, који је један од посљедњих механизама којим се могу поправљати ствари у БиХ“, рекао је Изетбеговић за сарајевски портал Кликс. Он сматра да би то питање требало да пресијеку ПИК, ОХР и Тужилаштво.

„Ако то не учине, ући ћемо у политички лимб који ће потрајати. Неће моћи да разбију БиХ, Уставни суд неће остати без иностраних судија, патриотске политичке снаге неће устукнути пред дрскошћу и пријетњама стране која слави ратне злочинце“, запретио је он.

Како додаје, политичка криза ће се пренијети на економију, а тада ће, увјерен је, на удару бити први они који су кризу изазвали, док је Федерација БиХ економски јача.

„На сваки сценарио смо у протеклих 30 година имали одговор, зашто не бисмо и на овај? Све што неодговорни и бахати политичари буду радили, себи ће радити. И биће криви за све што се може десити. Ми  ћемо учинити све да их уразумимо, да сачувамо мир, сигурност и стабилност, да смањимо штете изазване ирационалним дјеловањем. Све што тражимо јесте да се поштује Устав и закони. И поштоваће се“, рекао је Изетбеговић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 15. 2. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Nije mi jasno zasto taj ustavni sud ,donosi protiv republike srpske odluke? Ajde malo protiv BiH

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading