Цвијетин Миливојевић: Опозицији потребан председнички кандидат попут Млађана Ђорђевића

Политиколог Цвијетин Миливојевић анализирао могући профил председничког кандидата против Вучића

Млађан Ђорђевић (Фото: Снимак екрана/Нова С/Утисак недеље)

Млађан Ђорђевић, некадашњи саветник председника док је на тој функцији био Борис Тадић, „послужио“ је политикологу Цвијетину Миливојевићу, као пример да опише председничког кандидата који би могао да победи председника Александра Вучића.

На радио Светигора у емисији „Ожиљци и опомене“ Миливојевић, је рекао да већина грађана у Србији никада није чула за Млађу Ђорђевића, и да, он колико је познато, није члан ниједне странке.

Међутим, Миливојевић тврди да га је Вучић „циљао“ увек на три теме: он ради за Русе, он има одличне односе у цркви, он кадрира у цркви и у добрим односима је са Митрополитом Амфилохијем, и трећа тема он ради закулисно нешто иза леђа Српској листи са Косова.

„Шта то у преводу значи, то значи да су нека интерна истраживања која су рађена за Вучића показала да је опозицији потребна нека врста таквог лидера који има у појавном смислу карактерне црте Вучића то јест и у Вучића већина гласача гледа гарантном опстанка Косова у Србији, гледа доброг Србина, и управо је Вучић схватио да таква врста играча би могла њему заправо да буде нешто озбиљнији противкандидат, дал је то Ђорђевић или неко трећи није битно“, рекао је, између осталог Цвијетин Миливојевић.

Опозициони портал Директно, недавно је неуобичајено опширно известио о посети Млађана Ђорђевића Руској Федерацији и пренео делове из интервјуа које је он дао руском медију Регнум.

„У згради Друштвене коморе Руске Федерације у Москви је одржана годишња седница Генералног савета Скупштине народа Евроазије. Седницом је председавао генерални секретар ове организације, уједно и директор Евроазијске банке за развој, Андреј Бељанинов. Према речима Млађана Ђорђевића, члана Председништва Генералног савета и заменика генералног секретара Скупштине народа Евроазије, на дневном реду нашле су се теме од важности за функционисање ове организације, попут реизбора председавајућих из три евроазијске земље, Далбира Синга (Индија), Игора Халевинског (Русија) и Бернара Лозеа (Француска), коме је овом приликом био уручен Орден пријатељства народа, који му је доделио Владимир Путин. Поздравним говорима присутнима су се на седници обратили, између осталих, и Леонид Слуцки, председавајући Комитета за међународне послове државне думе Руске Федерације Константин Косачев, председавајући Комитета за међународне послове Савета Федерације Русије Иља Тимохов, заменик директора Департмана за информисање и медије Министарства спољних послова Русије, као и руководилац Секретаријата Скупштине народа Русије и члан комисије за измену Устава Русије Светлана Смирнова. Заједничко за сва обраћања било је истицање значаја ове организације у светским токовима, њено политичко, економско и друштвено јачање“, преноси Директно.

Наслов и oпрема: Стање ствари

(Данас, 6. 2. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading