Аљбин Курти: Укидамо таксе чим Србија обустави кампању за повлачење признања

Такса од сто одсто биће уклоњена одмах пошто се примени реципроцитет. Врло брзо почињемо са припремом косовске царине за то, најавио премијер тзв. Косова

Аљбин Курти (Фото: Бета/АП)

Премијер Косова Аљбин Курти најавио је на „Фејсбуку” да се царина Косова припрема да таксу од сто одсто на робу из Србије замени принципом реципроцитета, пренео је портал Коссев.

То је, како је навео, „израз спремности да укине таксе”, због чега од Београда очекује „контрапотез – израз воље да обустави кампању за повлачење признања Косова”.

„Стопроцентна такса на српску робу биће замењена реципроцитетом. Такса од сто одсто биће уклоњена одмах пошто се примени реципроцитет. Врло брзо почињемо са припремом косовске царине за то”, најавио је Курти.

„Као премијер Републике Косово изразио сам спремност да се укине стопостотна такса. Очекујем да Србија изјави да је вољна да заустави кампању која се тиче признавања независности Косова”, објавио је Курти на „Фејсбуку”. Његову објаву за само 20 минута „лајковало” је више од 5.000 корисника, а стигло је и више од 400 коментара који су углавном негативни према најави Куртија и помињу Србију као кривца, док други оптужују Куртија за „колаборацију и попустљивост”, навео је Коссев, преноси Бета.

Таксе на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине увела је влада Косова 21. новембра 2018. године, као реакцију на кампању Србије за повлачење признања Косова и после неуспеха Косова да се придружи Интерполу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 2. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading