Војислав Тодоровић: Златибор потврђује Милову дукљанску хипотезу да Црногорци не говоре српски

Тврдња да Црногорци који живе у Србији не говоре српски језик заправо је Милова дукљанска хипотеза

Илустрација: Борис Боћо Вујовић

Сигуран сам да чак ни Златибор Лончар, алиас др Смрт, није баш толико глуп да би у јавности наступао отворено расистички и шовинистички према Црногорцима у Србији.

Иза његовог испада, ипак се крије нешто друго.

Прво, у уводу, Златибор малко оплете Мила, каже да се Милу догодио народ, за шта је сам крив, бла, бла (свестан да та општа места нико озбиљан неће узети као нешто нарочито битно поготово кад су Златибор и СНС радикалски конвертити у питању).

Затим, у другом делу, намерно шокира јавност изјавом да код њега у министарству нема Црногораца, да се он труди да их нема, јер они овде живе годинама, а не науче српски!

И сасвим је јасно да ће овај други део, који подсећа на фашистичке испаде из неких других времена, сви упамтити, да ће он „запалити друштвене мреже“, да ће га пренети новине, портали, итд.

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

Али ако само мало загребемо испод ове будалаштине, лако ћемо видети да она не мора нужно и у потпуности да буде нетачна, у смислу да заиста има кандидата за рад у министарствима који добро не познају матерњи језик; али не само кандидата – таквих приучених и полуписмених и те како има на свим местима, па и у министарским фотељама, а о посланицима и да не говорим. Као вишња на торти, ту долазе режимски „новинари“, типа Барбаре и сличних.

Присуство тих неписмених, дакле, није спорно; спорно је само да ли су сви ти поменути идиоти, полуидиоти, аналфабети, и остали морони – Црногорци? Наравно да нису. Можда понеко и јесте, али већина није. Ту је небитна националност, то су есенесовци, или њихови страначки полтрони, камарила и подрепаши.

Али да се вратимо на Црногорце. Тврдња да Црногорци који живе у Србији не говоре српски језик заправо је Милова дукљанска хипотеза о постојању посебног, црногорског језика, јер по Златибору и Милу, ти, људи, Црногорци, не говоре српски, већ црногорски.

И то је то. Проста ствар.

Да ли је уопште потребно да се, на крају, запитамо какве то сублиминалне поруке шаље Златибор и кога то подржава режим Александра Вучића? Свог сабрата Мила, или српски народ, укључујући праве Црногорце, српског идентитета и православне вере?

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Војислава Тодоровића)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , , , ,

Оставите коментар