Лука Радоњић: Немојте потцењивати Мила

У једном интервјуу 2011. године, Мило Ђукановић је рекао за Милошевића: „Ко год је Слободана Милошевића потцијенио – направио је озбиљну грешку“. Исто важи и за њега

Мило Ђукановић (Фото: Н1)

Немојте много да се заносите причом „како се Мило зноји“, јер се знојио и прије, па је обрисао зној. И немојте да имате заблуде да је ублажио, јер није. Ако послушате читав говор из Берана, чућете да је поновио све из Тивта и придодао „дијете које покушава да запали кућу, зовемо лудо дијете“.

А што је најважније, одредио је полазну тачку своје стратегије, потврдио оно што су неки од нас и раније казали. То је дугорочна стратегија, којој је први циљ – попис становништва, са којег ће ефикасније да убрза оно што је планирао. Попис је планиран за 2021. годину али ће га, ако му буде потребно, одложити за двије године, као што је одложио попис који је требао да буде одржан 2001. за 2003. годину, да се примакне референдумској кампањи. Не жури он нигдје. Од увођења „независности“ у програм странке до реализације исте прошло је 6 година. За НАТО исто, нешто мање, 5 година.

Не жури он нигдје. А и зашто би журио?

Мило Ђукановић током излагања пред партијским функционерима у Беранама (Фото: Фејсбук)

Данас смо прочитали говор једног од водећих људи шавничког ДПС-а. Нико није могао да вјерује да је то дошло од човјека који је члан ДПС-а. И одмах да кажем, да је стотину пута из ДПС-а, говор је изузетан. Кад би аутор још изашао из ове странке, говор би био историјски. Прочитали смо и за пљеваљске одборнике ДПС-а да су се одазвали позиву опозиције. Прочитали смо што шта, али најважнија вредносна, политичка чињеница је да су они и даље чланови Милове странке.

И многи други, за које не знамо јавно, а приватно су против овог закона.

Што је поента? Да напусте странку или покрену питање повјерења предсједнику странке унутар ње. Ако тога нема, Мило нема разлога да жури. Исто тако је и за закон. Чак и када би га повукао (а неће) можда би Црква побиједила али само краткорочно. Јер је попис његова карта. Он је са традиционалним црногорством раскрстио и ту код њега нема фолирања. Његова машина свакога дана ради на образовању нације која нема континуитет са традиционалним црногорством. Он сам је много пута рекао „историјски дисконтинуитет“. Него је проблем што га не слушате. Па се онда изненадите како ово са Косовом, како оно, итд.

То не виде, само они који неће да виде. А који ће на крају имати оно што је Балзак генијално назвао давајући име књиге: „Изгубљене илузије”.

Кад год неко помисли да је јако мудар, тиме што каже „немој ово, немој барјак, немој ту дефиницију, или боље ону, мудрије је“, мислећи тиме да је за потез испред Ђукановића, да тиме шири простор и томе слично, може да буде сигуран – да ће свако слободно поље, Ђукановић итекако умјети да искористи.

У једном интервјуу 2011. године, Мило Ђукановић је рекао за Милошевића: „Ко год је Слободана Милошевића потцијенио – направио је озбиљну грешку“.

Исто – и више – важи и за њега.

(Фејсбук страница Луке Радоњића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Na zemlji,a vec u paklu…Koliko li je dole stvarno vruce u negasivom ognju…

  2. Не потцењујте ни Амфилохија

  3. Испаде Мило геније чије речи треба анализирати и по њима доносити закључке како се понашати у животу. Наводно га треба третирати као Шекспира у књижевности и отворити катедру Милологије на факултету политичких наука.
    Он је неспорно паметан преварант и криминалац, чим је оволике деценије на власти. Али није достојан тога да му се, осим тог признања, указује било какво друго поштовање. Исто као и овдашњи преварант, он је неко на чијој смени треба радити отворено и свесрдно. Сваки секунд трајања њихових власти је погубан и изазива катастрофалне последице. И један и други су способни за свакаква зла ради дана дуже на власти. Управо тако, јер дан власти у њиховом случају значи дан живота.
    Својим чињењем произвели су ситуацију да никога не занима њихова судбина. Занима нас само да их више нема на власти. Други део приче је искључиво њихов проблем. Кога су задужили, тај ће им вратити и то нема никакве везе за народом, него са њиховим криминалним активностима.
    Зато, треба рећи; Мило и Вучић су прошлост и то лоша. Треба их се решити што пре. Они су сами потценили народ којим владају и преценили себе.
    Суштински важна ствар је да нам Америка спрема њихове замене, како би све остало исто и после њиховог одласка. Подједнако важно уклањању двојице њихових клијената је блокирање нових кловнова, који чекају у реду да буду “одабрани од народа”, а владају како им се каже из Вашингтона.

  4. Овај је изгледа, неки навијач!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading