Свештеник Ненад Илић: Српски народ има будућност и снагу само ако се препозна као Народ Божији

Како човек да буде равнодушан према нечему што је чекао годинама: Да се Црква пројави као Народ Божији, а не само као шачица свештеника

Извор: ФБ страница свешт. Ненада Илића

Не могу ни један дан да почнем а да одмах не видим све што могу да нађем о ономе што се дешава у Црној Гори.

Наравно, то хоће да засмета у обављању свакодневних послова, и дугорочних озбиљнијих радова, али како човек да буде равнодушан према нечему што је чекао годинама:

Да се Црква пројави као Народ Божији, а не само као шачица мање или више активних свештеника.

Да се подсетимо да је Народ Божији старији од било које привремене државне власти.

Ми Срби да се подсетимо светосавских путоказа – да Српски народ има будућност и снагу само ако се препозна као Народ Божији. И да тек кад се тако препозна може да крене даље, да се ослободи паразита и манипулатора и да почне озбиљно да решава проблеме које доноси савремени свет. Јер Христос је једино и увек ново у овом свету, а вера је пут у будућност а не некаква музејска сентиментална паучина.

А свако од нас да се подсети оног што је најзначајније у сваком од нас – слике Божије.

Чак и они који не исповедају отворено Христа, не сматрају се црквенима, могу најдубље језгро своје личности да зову како хоће, али не могу да поднесу да неко у њима гуши слику Божију. Да га, машући му пред носем утешним илузијама, заправо претварају у подчовека.

На овим просторима једном је то за неко време успело. Можда и најтемељитије у Црној Гори. Ваљда је због тога управо и почетак буђења народа данас тамо.

А шта друго да радимо ми из осталих српских земаља и расути по свету него да свим срцем подржавамо Народ Божији у Црној Гори, да помажемо како год знамо и умемо, да се молимо, да скрећемо поглед људима око нас на оно што је толико, толико сада важно, и надамо се да ће тај вирус Богочовечности у заједништву заразити све нас.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Eto uzgred da zapitam ,zasto se knjige koje je Sveti Sava pisao ne citiraju odlomci, ne spominje u pisanju vas svestenika.

  2. Зато што су у Београду одгајаним фанариотама Фанар и Хочевар утувили у главу да се са Светим Савом у Европу и даљи свет не може!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading