Мирослав Здравковић: Црна Гора као српски Хонг Конг или Ранг земаља према исхрани свињетином

Како би се „српска Спарта“ у историји тукла против многобројнијих Турака и Албанаца да није уносила висококалоричну прасетину

Свиње (Фото: Али Сонг/Ројтерс)

Интересантно би било када би постојао неки индекс слободољубља а како би га довели у однос да исхраном свињским месом.

У Хонг Конгу, Кина трајали су месецима неки протести (ваљда још трају, не знам) а у овој кинеској покрајини (специјалном административном подручју) уносе највећу количину свињетине у организам. Макао Кина је на другом месту и он је комшијски близак Хонг Конгу (са друге стране ушћа Бисерне реке).

Вијетнам је на трећем месту и отпор народа ове земље највећој светској сили створио је трауму Америци да увек са страхом улази у нове агресије да не створи нови Вијетнам (а створила је у Авганистану, мада тамо не знају за тајну исхране свињетином).

Овде ми недостаје цитат вољеног Сабата о томе да је највећу технолошку и војну силу један народ победио вером и надом (Јапанцима вера и фанатизам нису могли да помогну против Американаца у Другом светском рату јер су се хранили рибом). Али, нису потребни цитати, свакоме иоле информисаном је то познато. Ово са свињетином је познато мало коме.

Финска је на четвртом месту и свету је такође познат рат са СССР-ом (линк) 1939-1940, када су Финци сачували своју независност и стекли значајну међународну подршку.

Кина је на петом месту и након века понижења (19. века) од општег дрогирања народа одбранили су се повећањем уноса прасетине у организам.

Мирослав Здравковић (Фото: Медија центар Београд)

Црна Гора је на шестом месту, као „српска Спарта“ или српски Хонг Конг. Како би се у историји тукли против многобројнијих Турака и Албанаца да нису уносили висококалоричну прасетину?

Пољска је на седмом месту и судећи по историји очигледно је да су са кашњењем схватили тајну слободарства и кухиње ослоњене на свињетину.

Луксембург, Швајцарску, Литванију и Мађарску пре Србије нећемо коментарисати. ФАО и УНКТАД не признају независност Косова и Метохије па су у наше податке укључени и Албанци. По искључењу становника исламске вероисповести исхрана свињетином је 320 калорија што потискује Пољску са седмог места. Истом верском логиком у Црној Гори православно становништво уноси 420 калорија што их чини отпорнијим од Вијетнамаца да се супротставе окупаторима, ма како били малобројни.

Србија је на тринаестом месту испред слободарске Француске, Уједињеног Краљевства, Аустрије, Немачке и Норвешке што доказује да смо по слободарском духу испред ових европских народа, али да, на жалост, смањујемо у исхрани овај драгоцени састојак.

Комшије исламске вероисповести су кроз векове Србе увредљиво називали „крмцима“, а да су знали за снагу која на уста прасетином улази опстали би на многим просторима где их данас нема. Додуше, уз међународну помоћ, и они су Србе са великих пространстава протерали.

Мислим да је вредно труда испратити унос свињетине кроз време како бисмо додатно потврдили тајну везу између слободарског духа и свињетине.

У то име, најхитније ћу појести једну Карађорђеву шницлу.

Пост скриптум: Изгледа да је Мило Ђукановић изабрао погрешан тренутак за доношење спорног закона у време свињокоља.

Унос калорија од свињетине (Табела: Макроекономија)

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Макроекономија, 28. 1. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар