Александар Вучић: Ђукановић и ја се нисмо сложили ни око чега

Mи смо истовремено разумели да Црној Гори не треба сукоб са Србијом, као што ни Србији није потребан сукоб са Црном Гором, изјавио Вучић о сусрету са Ђукановићем у Јерусалиму

Мило Ђукановић и Александар Вучић (Фото: Корени)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, говорећи о разговору са председником Црне Горе Милом Ђукановићем о положају Срба и Српске православне цркве у Црној Гори, да се њих двојица „ни око чега нису сложили“, али да ће наставити разговоре.

„Тражим да на паметан начин учиним позицију српског народа у Црној Гори бољом, уз поштовање СПЦ. Разуме се да је разговор био тежак, када двојица не могу да се усагласе у вези са кључним питањима о Србима и СПЦ у Црној Гори. Али, ми смо истовремено разумели да Црној Гори не треба сукоб са Србијом, као што ни Србији није потребан сукоб са Црном Гором“, изјавио је Вучић за ТВ Пинк у Изреалу, где се налази на комеморативној свечаности поводом 75. годишњице ослобођења нацистичког концентрационог логора Аушвиц-Биркенау.

Коментаришући наводе саветника некадашњег председника Србије Бориса Тадића Млађана Ђорђевића да је „притисак на СПЦ и митрополита Амфилохија заједнички подухват Ђукановића и Вучића“, казао је да му Амфилохије „није трн у оку“, а да Ђорђевић, Драган Ђилас и покрет Двери не знају шта траже и шта раде.

„На политичке бесмислице ‘јао, договорио се са Милом Ђукановићем’ нећу да одговарам, то је тако глупо да немам речи. Нећу да шаљем тенкове, него ћемо да разговарамо“, додао је он.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 23. 1. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Биће да сте се у свему сагласили.
    Аверс и реверс исте зле паре.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading