Тужилаштво испитује спорне наводе из твита Весне Пешић

Твит Весне Пешић, који је сама избрисала, чланови Српске напредне странке окарактерисали су као „застрашујуће претње“, „позивање на убиство председника“ и говор мржње

Весна Пешић (Фото: Н1)

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је одељењу за Високо технолошки криминал да истражи спорне наводе Весне Пешић објављене на друштвеној мрежи Твитер.

„Јавни тужилац је наложила да се предузму све мере у складу са законом. Следе провере да ли има елемената кривичног дела за поступак који би се водио по службеној дужности“, рекла је за Танјуг портпаролка тужилаштва Ирена Бјелош.

Предмет је формиран у суботу одмах након објаве твита на налогу В. П, прецизирала је Бјелошева.

Твит Весне Пешић, који је сама избрисала, чланови Српске напредне странке окарактерисали су као „застрашујуће претње“, „позивање на убиство председника“ и говор мржње.

Председница Скупштине Маја Гојковић позвала је надлежне да хитно реагују у складу са законом како би показале да се позивање на убиство Александра Вучића не сме толерисати.

Пешић каже да је твит избрисала јер је знала да ће текст бити преокренут за режимске нападе. Она је, наводи, мислила на себе, а не на председника Србије.

У спорном твиту она је, између осталог, написала: „Хајде бре да вас видим шта ћете када се прогласи доживотним председником. Док твитераши безбрижно твитеришу. О томе не мислите. Ено га Путин баш то ради. Ако Брнабићка да оставку да знате – спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу“.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Н1, 19. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. Да, наравно, знамо шта је Пешићка мислила. Него, значи, високотехнолошки криминал није кад неки хакер ојади неку банку за који милион неких пара, него кад једна **** напише на Твиту шта мисли о Вучићу и његовој наводној опозицији. Екипа око њега се толико уплашила за безбедност шефа картела, да је садржај те опасне поруке пренела дословно у свим својим медијима.
    ******, пустите **** на миру иако **** није заслужила. Та другосрбијанка, пљувачица по српском национализну, редовна гошћа западних амбасада, ***** скулптура издаје је за вас Дом културе са 4 спрата.

  2. Ах, опет слика и текст за С****ање Ствари.

    Можда увести рубрику ”Недуховито С****ање Ствари”, па вести о ******* која испливају приликом историјских поплава (а које у Србији трају десетинама година) преусмеравати тамо.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading