Драгослав Пакић: Добро је дисати, али понекад треба и за појас заденути

Влада Србије је на ванредној седници поводом оволиког загађења донела неопозиву одлуку да се Београд пресели у Аустралију

Фото: Јарослав Пап/Танјуг

У Београду је ваздух толико загађен да грађани слободно дишу само суботом у тихо предвечерје. Тада не стављају ни маске. У ваздуху се осећа расположење и нескривена нада да ће се, чим се овог загађења ослободе, лакше дисати.

Не прихватају образложење надлежних да је ово демократска земља и да их нико не приморава да дишу. А, додаје се, ако им је воља, могу и да кашљу. Уосталом, како консензусом одабрана стручна комисија тврди, до загађења ваздуха и долази прекомерним дувањем у пиштаљке и друга надзвучна средства.

Апотекари, страначки активисти, добили су инструкције да на питање грађана:

– „Имате ли нешто против кашља“? – одговарају: „Немамо ништа, кашљите слободно, ово је демократска земља“. То кашљаче доводи до тихог и још увек нереметилачког беса, али је само питање дана докле ће се издржати са кашљуцањем и када ће доћи време великог кашља за који не постоји лек ни у једној апотеци.

Апотекари су изашли на улице и, уместо законом забрањених сендвича, нуде дневне дозе бромозепама од пет милиграма по глави. Многи, међутим, почињу отворено да сумњају и на тачност апотекарских вага.

Иако закон Тање Фајон, као што рекосмо, строго забрањује поделу сендвича у хуманитарне сврхе, апотекари, активисти тврде да се у закону ништа не говори и о умирујућим средствима изузев у случају када дара пређе меру па се „Србија више умирит՚ не може“!

Влада Србије је на ванредној седници поводом оволиког загађења донела неопозиву одлуку да се Београд пресели у Аустралију у којој су горући проблеми видљиви и из васионе а кенгури и даље поскакују. Влада тврди од среће због чега и доноси овакву далекосежну одлуку. Седница је почела са значајним закашњењем јер су мишљења министара била подељена око питања да ли смањити проценат загађења или срозати изборни цензус на 3 посто. Определили су се за ово треће.

Због смањења цензуса на 3% очекује се да ће Синиши Малом бити враћена докторска титула. Тако би се решила и дилема свих оних који не могу да се одлуче да ли прво да дипломирају или да одмах бране докторску тезу па пукло куд пукло, што би се на српском рекло – брегзит, бре, јакако!

Опозиција, сасвим неоправдано, негодује на општу атмосферу жалећи се како једва успевају да се крећу, а када и то чине, онда дишу на шкрге.

„То је сасвим нормално – тврде представници власти – јер ми непрестано тврдимо да сте ви обичне рибе пљуцкавице.“

И поред свих напора за смањење свега гадљивог, ваздух је у престоници толико загађен да су чак и у крви Сергеја Трифуновића пронађени трагови кокаина. Ово откриће је посебно погодило Маринику Тепић која је уложила огромне напоре да пронађе коку у Моровићу, а она се налази, такорећи, на дохват руке.

Извор: srbijadanas.com

Можда ово и није магла свуда око нас. Можда је само дим од прекомерне употребе марихуане због чега се и не примећује колико нам је лепо.

Добро је дисати, али је понекад потребно и за појас заденути.Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар