Савез Срба из Црне Горе: Суботичка полиција одбила да прихвати пријаву протеста

Сматрамо да је Полицијска управа у Суботици грубо прекршила закон и право грађана на протест, наводе у саопштењу Савеза Срба из Црне Горе

Суботица (Фото: Википедија)

Савез Срба из Црне Горе саопштио је данас да је Полицијска управа у Суботици одбила да прихвати пријаву протеста против усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, најављеног за следећу суботу у 19 часова испред некадашњег Соколског дома у Суботици.

„Нашем члану задуженом за пријаву скупа у полицији је речено да се обрати градској управи, што је наш члан беспоговорно прихватио. Када је отишао у Градску кућу, речено му је да оде у Прву полицијску станицу, пошто регистрација скупа није њихов посао. У Првој полицијској станици му је речено да нема потребе за таквим скупом и да би најподесније било да се протест одржи у порти Храма Светог Вазнесења“.

„Сматрамо да је Полицијска управа у Суботици грубо прекршила закон и право грађана на протест. Спремни смо да одржимо скуп чак и по цену да полиција одбије његову званичну регистрацију“.

„Понављамо да протест због усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори Мила Ђукановића није страначког карактера. Његовим усвајањем, режим Мила Ђукановића створио је правну основу за национализацију православних храмова у Црној Гори и ми, заједно са осталим грађанима, желимо јавно да искажемо своје неслагање”, каже се у саопштењу Савеза Срба из Црне Горе које потписије Жељко Чуровић, председник ове организације.

Опрема: Стање ствари

(Слободна Суботица, 13. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ко је начелник полиције у Суботици? Монтенегрин, Хрват или Мађар?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading