Рамуш Харадинај: Косово озбиљан партнер у борби против тероризма

Желимо да пошаљемо јасан сигнал да смо озбиљан члан глобалне коалиције за борбу против тероризма, поручио премијер тзв. Косова у оставци

Рамуш Харадинај (Фото: АП)

Влада Косова у оставци усвојила је данас одлуку о издвајању 250 хиљада евра помоћи за борбу против Исламске државе, шаљући на тај начин поруку да је озбиљан партнер у борби против тероризма.

Образлажући одлуку, премијер у оставци Рамуш Харадинај је после седнице Владе рекао да је Косово од 2014. године члан глобалне коалиције за борбу против међународног тероризма, те да има обавезу да финансијски подржава борбу против ИСИС-а и да ће средства од 250 хиљада евра биће употребљена за борбу против Исламске државе.

„Желимо да пошаљемо јасан сигнал да смо озбиљан члан глобалне коалиције за борбу против тероризма. Плаћамо последице наших грађана који су учествовали у рату. То нас је много коштало, имамо убијене у страним ратовима, вратили смо на Косово значајан број мајки и деце и с обзиром да смо тиме погођени осетили смо потребу да подржимо наставак борбе против тероризма“, рекао је Харадинај.

Харадинај је рекао да његову Алијансу за будућност Косова до сада нико није контактирао око формирања будуће Владе, истичући да не зна шта се дешава између Самоопредељења и Демократског савеза Косова по питању оснивања институција.

Према њему, странка која је освојила навише гласова грађана одговорна је за формирање институција, међутим то није лак посао, рекао је он и затражио да Самоопредељење обавести грађане хоће ли формирати институције или не.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 10. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ти си смешан, терориста говори о борби против тероризма.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading