Душко Марковић: Последње упозорење митрополиту Амфилохију да не подстиче нереде

Позивам свештенство СПЦ у Црној Гори да не позивају вернике на пружање отпора властима у односу на Закон о слободи вероисповести

Душко Марковић (Извор: nspm.rs)

 Премијер Црне Горе Душко Марковић упозорио је митрополита Амфилохија да не подстиче нереде у Црној Гори.

„Ово је последње упозорење митрополиту Амфилохију да не подстиче нереде“, рекао је Марковић.

Широм Црне Горе од петка се организују протести због усвајања Закона о слободи вероисповести.

„Позивам свештенство Српске православне цркве у Црној Гори да се врате у цркве и храмове, да позову вернике да служе и да бораве у храмовима, да их не позивају на пружање отпора властима у односу на Закон о слободи вероисповести, јер из цркава, храмова и њихових литургија излази на улице, пројектују се нереди, напади на полицијске службенике, грађане и имовину. Позив за дијалог је отворен, а митрополиту саветујем да не подстиче незадовољство и нереде. Ово је последња опомена у том смислу“, написао је премијер Црне Горе.

Марковић је истакао да Црна Гора и њене институције „неће дозволити изазивање нереда, нападе на државне службенике, полицију и угрожавање државне имовине и ограничавања права других“.

„Поручујем грађанима – имајте стрпљења. Црна Гора је европска држава 21. века. Овдје неће бити никаквог сукоба. Овде није никоме тесно – ни Србима, ни Црногорцима ни Албанцима, ни Муслиманима – Бошњацима, ни Хрватима ни било коме другом. Црна Гора је дом за све. Али у Црној Гори ће се поштовати црногорски закони, а не нечији други. Не брините за своју безбедност. Држава је ту да штити вашу сигурност и сигурност ваших породица“, поручио је Марковић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 30. 12. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Реч ПОСЛЕДЊЕ је употребљена. Тачно је да је ово последње упозорење које је монтенегринска власт била у стању да упути било коме. Него, јесте ли почели да се пакујете? Волео бих да нисте.

  2. Отворена претња титонегроидског усташе Српству и Цркви.

    Не, ******* ****** ***** Ово је наше последње упозорење вама!

  3. Овај се још није дозвао из мочварне умишљености сопствене величине.

    Чак га ни професионалац у сушењу мочвара (Drain the Swamp, је био Трампов изборни слоган) није освестио ни научио манирима.

    Јер ево, мада од маковог зрна мањи пред газдом, сада осионо прети 80-годишњем Владици.

    Дакле, нити се људи стиди нити се Бога боји.

    Такве чека смрадно сметлиште историје на коме завршавају зле слуге, који се згаде својим господарима па их ови одбаце као прљаве чарапе.

    Јадо и несрећа, a несој чемерни, с чиме ли ће изић пред Милоша?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading