Протест испред амбасаде Црне Горе у Београду

Испред амбасаде Црне Горе у центру Београда вијориле су се српске заставе, певале патриотске песме, а грађани су носили и иконе

Протест испред Амбасаде Црне Горе у Београду, 27. 12. 2019. (Фото: Стање ствари)

Испред црногорске амбасаде у Београду вечерас је одржан протест поводом усвајања Закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе, којим се, како је речено на протесту, отимају српске светиње у тој земљи.

Протест су организовали студенти Правног факултета Универзитета у Београду, а подршку су им пружили и студенти из Бањалуке.

Студенти су поручили да траже од власти да иницира седницу Савета безбедности УН поводом усвајања тог закона, да се 40 амбасадора из света који деле представништво са Србијом измести и да се амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић прогласи персоном нон грата.

Испред амбасаде Црне Горе у центру Београда вијориле су се српске заставе, певале патриотске песме, а грађани су носили и иконе.

Често су певани и стихови „Србија и Црна Гора, то је једна фамилија”, јавља Танјуг.

Фото: Стање ствари

Студенти су осудили то што су свештеници и верници, који су, како наводе, бранили своју имовину, синоћ претучени у Црној Гори.

Поједини демонстранти су гађали амбасаду јајима и узвикивали „Милове усташе, напоље из Србије” и „Не дамо вам светиње”.

У једном моменту из масе демонстраната, изашла је група с маскама и испалила ватромет изнад амбасаде, док је друга група учесника протеста узвикивала „излазите напоље”.

Протесту је присуствовао и лидер Двери Бошко Обрадовић, лидер покрета „Доста је било” Саша Радуловић, један од лидера покрета „Метла 2020” Милош Јовановић…

Учесници протеста затим су се упутили ка зградама Председништва и Владе Србије, а како су најавили, протест ће завршити испред Храма Светог Саве.

На челу колоне уздигнут је транспарент „Земаљска су кратка царства, небеска трају довека”.

У граду није приметно присуство полиције.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 12. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading