Црна Гора: Лидери Демократског фронта пуштени из притвора

Посланици ДФ-а су ухапшени у акцији полиције у парламенту, због противљења усвајању Закона о слободи вероисповести

Привођење Милана Кнежевића (Фото: Борис Пејовић/ЕПА-ЕФЕ)

Лидери Демократског фронта, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и посланик Милун Зоговић, јутрос су пуштени из притвора, јавља портал ИН4С.

Посланици ДФ-а су ухапшени у акцији полиције у парламенту, због противљења усвајању Закона о слободи вероисповести, који, између осталог, предвиђа подржављење имовине Митрополије црногорско приморске и још три епархије на територији Црне Горе.

Њима је био одређен притвору до 72 сата, без обзира на чињеницу да им није скинут посланички имунитет, а дело за које се терете није запрећена казна преко пет година.

Из тих разлога, они су се одлучили да започну штрајк глађу у притвору, преноси Танјуг.

Александар Вучић изразио незадовољство због хапшења посланика Демократског фронта

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са потпредседником НСД и послаником опозиционог црногорског Демократског фронта (ДФ) Славеном Радуновићем и казао да Србија са забринутошћу гледа на све тежи положај српског народа и Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори, саопштено је из ДФ-а.

Председник Вучић је такође изразио незадовољство због хапшења посланика и лидера Демократског фронта, који су и представници српског народа у Црној Гори, наводи се у саопштењу које је вечерас достављено Танјугу.

Александар Вучић и Гојко Раичевић, уредник ИН4С (Фото: ИН4С)

Он је, међутим, изразио наду да ће сва спорна питања моћи да се реше дијалогом, и истакао да ће Србија увек бити уз свој народ у Црној Гори.

Радуновић је Вучића упознао с најновијим примерима прогона ДФ-а након хапшења свих 17 посланика, што је, како је навео, незабележен случај у Европи, и пошто је, без икаквог разлога, потпуно неуставно, одређен притвор Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу и Милуну Зоговићу, који су данас почели штрајк глађу.

Радуновић је казао да је ДФ и до сада показао да је спреман на сва искушења и да се неће предати у борби за слободну Црну Гору и да ће наставити да пружа отпор режимским намерама да отимају имовину и храмове СПЦ-а, наведено је у саопштењу ДФ-а.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 12. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading