Мариника Тепић: Дачић прибављао новац од угледних привредника за „одпризнавање“ Косова

Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац од угледних привредника, па и од трговца оружјем Слободана Тешића, рекла функционерка Странке слободе и правде

Мариника Тепић обраћа се новинарима у холу Скупштине

Функционерка Странке слободе и правде Мариника Тепић тврди да је министар спољних послова Ивица Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац од угледних привредника, па и од трговца оружјем Слободана Тешића, како би финансирао дипломатске активности у вези са повлачењем признања Косова.

Тепићева је рекла новинарима у Скупштини Србије да неће говорити о дипломатским начинима како је дошло до повлачења признања Приштине од стране 17 држава, али, како наводи, има обавезу да постави неколико питања, укључујући и то да ли је Дачић узео од Тешића „преко милион евра у кешу“.

Функционерка ССП-а је такође питала да ли је томе „сведочио“ шеф кабинета Ивице Дачића, али и затражила да полиција и тужилаштво утврде његово имовинско стање.

За повлачење признања употребила је термин „одпризнавање“, а истакла је да је овој теми приступила као „одговоран политичар“ и као „неко коме је стало до Србије“, преноси Танјуг.

Одговори на сумње које је изнела, односно „питања“, како је то назвала, биће, каже Тепићева, „занимљиви не само за домаћу, него и за међународну јавност“.

Питања је, како наводи, упутила председнику Србије.

(РТС, 24. 12. 2019)

Ивица Дачић: Раде за непријатеље, а траже подршку грађана

Одговор Дачића Мариники Тепић

Ивица Дачић (Извор: РТВ)

Лажи које је данас изнела Мариника Тепић о томе да смо од приватника сакупљали паре за повлачење признања Косова користиће сви наши непријатељи и најбоље показује колико она, Ђилас и СЗС мрзе Србију, а очекују подршку грађана, рекао је министар Ивица Дачић.

Дачић је тако реаговао на данашњу изјаву функционерке Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

На страну, каже Дачић, то што је Мариника Тепић све слагала, и што је то по ко зна који пут да она, Ђилас и СЗС брутално лажу, али њена изјава о томе да смо од приватника сакупљали паре за повлачење признања Косова је на најбољи начин показала колико Мариника Тепић, Ђилас и СЗС мрзе Србију.

„Ова изјава као да долази из Приштине од албанских сепаратиста и терориста“, указује министар Дачић у изјави за Танјуг и додаје:

„Беџет Пацоли, Рамуш Харадинај и Аљбин Курти добили су савезника у Мариники Тепић и СЗС-у“, рекао је Дачић и додао да „ниједан динар, евро или долар није узет никада ни од једног предузетника, нити се Србија тиме служила да плаћа повлачење признања Косова“.

То што је данас рекла Тепић користиће сви наши непријатељи у борби против Србије, констатовао је Дачић.

„Ја разумем да неко може да мрзи Вучића или Дачића, али не разумем да неко може да мрзи Србију. Данас је свако показао своје право лице, ко се бори за Србију, а ко мрзи Србију“, закључио је министар Ивица Дачић и запитао како их није срамота од грађана Србије чију подршку траже.

(РТВ, 24. 12. 2019)

Наслов и опрема: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading