Душко Марковић: Нисам се усагласио са митрополитом Амфилохијем ни о једном питању

Марковић одбио све предлоге Митрополита: Можемо разговарати али након што изгласамо Закон

Душко Марковић (Архивска фотографија: ИН4С)

Душко Марковић је у директном обраћању након састанка са митрополитом Амфилохијем изјавио да се није усагласио са њим ни о једном питању који су представници МПЦ истакли као важне и пожељне да би се овај Закон усвојио консензусом.

Он је казао да су разговарали са митрополитом о томе да је потребно закључити Темељни уговор, и саопштио митрополиту да је спреман већ сјутра да говори на ту тему.

„Што се мене тиче, можемо већ сјутра да о томе разговарамо, и да дијелимо аргументе са свима, па и онима који нам не вјерују. А то неповјерење дијели и већина опозиције“, каже Марковић.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије састао се са Марковићем  након што су у име Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић то тражили у Скупштини Црне Горе, а потом и телефонског разговора Мандића са митрополитом.

Митрополит Амфилохије: Замолио сам Марковића да се расправа о Предлогу закона настави након Божића

Митрополит Амфилохије поновио да ће се Божић чекати у миру и љубави

Управо је завршен састанак митрополита Амфилохија и премијера Душка Марковића који је одржан у Скупштини Црне Горе како би се постигао договор око повлачења Закона о слободи вјерисповијести. За сада нема конкретног одговора од Владе.

„Надам се да ће Влада испунити захтјеве које смо представили“, рекао је митрополит  Амфилохије.

Он је након разговора са премијером казао да је Марковића замолио да се расправа и гласање о Предлогу закона о слободи вјероисповијести одложи за након Божића, као и да очекује а премијер позове полицију да пусте окупљене вјернике да „сиђу до Немањиног града.“

Он је поновио, да ће се Божић чекати у миру и љубави.

Митрополит је тренутно код вјерног народа и свештенства код Скупштине Црне Горе.

Посланици у Скупштини Црне Горе разматрају Предлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница. Расправи присуствују посланици Демократског фронта, али и премијер Душко Марковић и потпредсједник Зоран Пажин.

(ИН4С, 26. 12. 2019)

Наслов и опрема: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading