Сима Мраовић: Одговор М. Кулићу или Ко има право да одређује шта је потребно Србима у свету

Поводом текста Миодрага Кулића Новац из „Фонда дијаспора за матицу“ доделити српским ветеранима из 1999!

Сима Мраовић (Фото: В. Секулић/Вести)

Као што су многи досадашњи покушаји били спречени да се образовани део родољубивих Срба у расејању удружи у борби за одбрану своје самобитности, под уклетством српске неслоге и незнања, та неман није могла да мимоиђе ни, тек основано, српско удружење: Српску међународну академију наука и уметности (СМАНУ). Овога пута, судећи по високом образовању, али и по политичком рефлексу, „политичке подобности“ и необавештености, нашао се и Србин из Немачке, Миодраг Кулић.
Поред личних увреда које се односе на мене лично, мада ме човек и не познаје (старе комунистичке методе), поред непознавања чињеница о стварима о којима говори, поред лажних оптужби и недоличних примедби, Миодраг Кулић у свом доказивању сопствене „подобности“ званичницима Београда, пише:

За тај његов захтев (мисли на „захтев“ Фонду дијаспоре за матицу који не постоји) нема никаквог оправдања – ни правног, ни моралног ни економског, јер „Фонд дијаспора за матицу“ није основан за друштвене активности појединаца у дијаспори, већ искључиво за помоћ унесрећеним у Србији – пострадалим у НАТО агресији 1999. године. Затим Миодраг Кулић енергично закључује: Био би то моралан злочин ако би Фонд дао новац за рад још једне, као што нас искуство учи, осуђене на пропаст и ником потребне планетарне асоцијације Срба. 

Судећи по произвољном речнику и неоснованим оптужбама, није тешко закључити да Миодраг Кулић представља логичног наследника претходних „политички подобних“ Срба у расејању којима српско организовање, ако није у складу, или је независно, од политике владајућих структура у Србији – није пожељно. Поред тога, Миодраг Кулић себи даје умишљену важност да одређује шта је осуђено на пропаст, шта јесте, а шта није потребно Србима у свету.

ОСТАТАК ОДГОВОРА ДР СИМЕ МРАОВИЋА ПРОЧИТАЈТЕ У ПДФ ФОРМАТУ ОВДЕ

Сима С. Мраовић
Доктор Неурофизиологије
Председник СМАНУ



Categories: Разномислије

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading