Мића Јовановић одустао од продаје Мегатренда

Мића Јовановић саопштио је како ће раскинути уговор са Дејаном Ђорђевићем и да одустаје од продаје универзитета Мегатренд

Мића Јовановић (Фото: Медија центар Београд)

Власник Мегатренда Мића Јовановић рекао је да одустаје од продаје тог Универзитета, и да је преварен, преноси тв Прва. Јовановић је прошле седмице објавио да је, после 30 година постојања, Мегатренд продао за 56,1 милион евра немачком конзорцијуму фондова који представља Дејан Ђорђевић.

Како је рекао за телевизију Прва, редакцији те телевизије и Универзитету Мегатренд јавили су се људи који су издавали стамбени и пословни простор Дејану Ђорђевићу, купцу Мегатренда.

Према њиховим речима, Дејан Ђорђевић им је остао дужан, од неколико стотина до неколико хиљада евра.

Мића Јовановић казао је да је насамарен.

„Током дана ћу покушати да се вратим у свој кабинет. Разговараћу са адвокатима да се раскине уговор. Признајем да сам испао наиван. Универзитет је претрпео велику моралну штету. У наредом периоду ћу покушати финансијски да га стабилизујем“, рекао је Јовановић.

Према његовим речима, продаја није била фиктивна, већ стварна.

Јовановић наглашава да Ђорђевић није испунио ниједну обавезу из уговора и да ће тај уговор бити раскинут.

„Ништа од пара нисмо видели, ни ја ни запослени. Кадар је почео да се расипа“, рекао је Јовановић.

Према Јовановићевим речима, он ће данас да се види с Дејаном Ђорђевићем.

„Господин Ђорђевић се у катастру није укњижио као власник зграде, као ни у Привредном суду као власник универзитета. Данас ћу се видети са њим. Ако господин Ђорђевић не буде желео да споразумно раскине уговор, то ћемо ми урадити једнострано“, рекао је Јовановић.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 5. 12. 2019)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. “…Признајем да сам испао наиван. Универзитет је претрпео велику моралну штету….”. Он наиван??? Мегатренд и морал??? Јавност је блесава??? Ово последње – можда и јесте…. Ово ме подсећа по мало на један истинити догађај од пре четрдесетак година у Хагу… Један врло богати предузимач је почео да се екстравагантно понаша, расипа новац на све стране, па је изнебуха и купио један велики пословни центар, и тако дошао до ивице банкрота. Породица, сарадници, дигли узбуну, захтевали психијатријски преглед – и испало је да он болује од прогресивне парализе (последњи стадијум једне болести чије име нећу да помињем, али у тој фази постао је психички неурачунљив) и био је принудно хоспитализован и убрзо умро…. Наследници се годинама вукли по судовима да распетљају клупко… Не тврдим да је било купац, било продавац Мегатренда у овом случају оболео од те болести – обојица су једноставно патолошки лажови и преваранти – али очигледно мисле да смо ми ти болесници. Ипак – било је по мало забавно и динамично, можда ће бити и неки наставак, а још како би требало, јер цела ова нимало духовита фарса је намерно скрпљена да се пажња скрене са главног питања : штанцовања лажних факултетских диплома и доктората, са посебним освртом на “Лондонску Везу” за потребе врха савремене “елите”. Кад смо већ поменули “елиту” – одмах треба да буде јасно: од праведног и законитог расплета ове свињарије никада ништа не може и неће испасти.

  2. …da otvorimo jos jednu flasu chateau ‘Bozonoff’ i da jos jednom nazdravimo. Zivi bili, zdravi i debeli…!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading