Никита Бондарев: У извозу мина у Украјину учестовала фирма оца министра полиције Србије

Са српске стране у тим преговорима је посредовала фирма чији је председник отац министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића, рекао Бондарев

Никита Бондарев (Фото: НСПМ)

Бивши члан Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) задужен за Балкан Никита Бондарев изјавио је да је у извозу мина из српске фабрике Крушик са српске стране посредовала фирма чији је председник отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

„То је велика тема, то што је у Украјини пронађено српско наоружање, конкретно мине произведене у српској фабрици Крушик у Ваљеву“, рекао је Бондарев руској државној телевизији Русија 24, додајући да није реч о старим југословенским војним резервама, већ о садашњој производњи.

Он је навео да је све „изашло на површину“ пошто су неексплодирану мину показале доњецке војне формације.

Све је то довело до српске компаније „Крушик“, они нису предавали наоружање директно Украјини, већ кроз мрежу фирми, рекао је Бондарев.

Никита Бондарев и Евгениј Примаков (Фото: Директно.рс)

„Реч је о некој кипарској фирми, која је продала наоружање некој пољској фирми, а та је продала Украјини. При том кипарска фирма припада држављанину Украјине, и шта више, сину бившег шефа украјинске компаније Укроборонасервис. У име пољске фирме Натан у српску фирму су долазила на преговоре два држављанина Украјине, чија су имена и бројеви пасоша добро познати“, навео је Бондарев.

„А са српске стране у тим преговорима је посредовала фирма чији је председник отац министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића“, додао је он.

Бондарев је био шеф одељења за Балкан РИСИ, и заједно је са директором тог института, основаног при председнику Русије, отворено претходних година подржавао „проруске“ Двери, Демократску странку Србије и Српску радикалну странку.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Бета, 3. 12. 2019)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , ,

Оставите коментар