Патријарх Иринеј и Александар Вучић: Више рада и више јединства даваће увек значајно веће резултате

Патријарх Иринеј и Александар Вучић „у срдачном и отвореном разговору“ су разговарали о важним темама за Србију и СПЦ

Патријарх Иринеј и Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Председник Србије Александар Вучић и поглавар Српске православне цркве, патријарх Иринеј, данас (2. 12) су разговарали о „актуелној политичкој ситуацији“ и о радовима на Храму Светог Саве у Београду.

„У срдачном и отвореном разговору“ – пише у саопштењу Вучићевог кабинета – „било је речи о темама које су од значаја за државу Србију и Српску православну цркву“.

Вучић је „информисао Његову светост о актуелној политичкој ситуацији и све озбиљнијем привредном напретку Србије, који је резултат спроведених фискалних реформи“.

„Двојица саговорника сагласни су да су више рада и више јединства оно што ће увек давати значајно веће резултате на свим пољима, те Србију чинити бољом и организованијом државом за све њене грађане“, пише у саопштењу.

Вучићев кабинет је пренео да је „Његова светост патријарх захвалио председнику на његовој личној и несебичној посвећености и помоћи коју је држава обезбедила за завршетак радова на Храму Светога Саве на Врачару“.

Патријарх је „информисао председника Вучића о текућој фази завршних радова на Храму и жељи да до краја наредне године Храм буде завршен и освећен“, пише у саопштењу, а Вучић рекао да ће „држава наставити да помаже завршетак радова и да ће завршен Храм бити један од најпрепознатљивијих симбола Србије“.

На састанку су били и епископ бачки Иринеј, ремезијански Стефан – старешина Храма Светог Саве, генерални секретар председника Никола Селаковић, шеф кабинета председника Ивица Којић и лични секретар патријарха Дејан Накић.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 2. 12. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

7 replies

  1. Колико је держава Александра Вучића, паше од Бугојна који као марионета 4. рајха управља београдским пашалуком, усмртила Срба (телесно, душевно, духовно…; и колико им је имовине притом отела..?)?
    Колико их је прогнала (у иностранство…)?
    Колико их је понапредњачила – превела на своју, вучју страну (драговољно, формално, са партијским књижицама, или неформално, заједничким интересом и сарадњом – “више рада и више јединства” – или макар кроз сагласје и благодарење злу; колико насилно, нео-јаничарством, отимањем деце из породица, и субвенционисањем “хранитељства”…)?
    А колико ће их тек, до конца мандата усмртити, прогнати и повучити (а и после мандата, јер све што се чини је стратешка платформа и залог будућег коначног решења српског питања)?
    Питање је реторичко, али ваљало би да неко на време почне да води неку евиденцију о томе. Ако се (ауто)геноцид каквим чудом икад оконча, тј. пре Конца времена, да нам се не понови повијест пост-истине као са Павелићем, Степинцем, Јасеновцем, мишинама и живописним владикама који су на епископски трон доскочили из поднебесја.

    ПС. Молим уважену господу и браћу администраторе да ми коментар објаве у целости, без цензуре (као претходни на тему Мила Ђукановића и историјски неупитне ЦПЦ, који, осакаћен, губи смисао). Или, ако то не може, да га не објављују уопште.

  2. Господине/брате Евсевије,
    Не можете (макар на СС) ниједног (подвачим: НИЈЕДНОГ) епископа СПЦ поредити са “надбискупом геноцида” Степинцем. И ако је због тога (а јесте!) “осакаћен” Ваш коментар, и требало је да буде.

    ПС. Примљено к знању, нагласите увек – СВЕ ИЛИ НИШТА.

  3. Благодарим на објашњењу, поштујем вашу уређивачку политику, и, наравно, не желим да непозван упадајући у вашу кућу вређам оно што је вама свето и свештено. Све или ништа је поштено, слажем се.
    Живели!

  4. Свештенство наше Цркве на челу са Иринејом, даје подршку разорној по државу и нацију политици, чиме постаје саучесник у пропасти. Цена је већа него што су помоћи да се Храм заврши [1].( а сама будаласта идеја да се толики храм подигне и у које време је посебна прича). Тиме показују да им је важније царство земаљско, него судбина државе и народа и сва блага царства небеског. Са оваквим помоћима пореских обвезника, за вернике не треба да брину. Довољни су сами себи, а верничке редове држаће и прост, блејећи народ из стада божијег, којима кроз уста Патријарха говори сам Бог [2]. Мени таква милост не треба. Приклонио сам се онима које су покушали да избаце из СПЦ, противно канонима, а који су остали правоверни: http://www.bskm.rs

    [1] https://novaekonomija.rs/vesti/vesti-iz-zemlje/crkva-za-dva-meseca-dobila-103-miliona-evra

    [2]. https://stanjestvari.com/2019/01/13/np-otadzbina-reci-patrijarha/

  5. Председник Вучић је информисао Његову светост о актуелној политичкој ситуацији и све озбиљнијем привредном напретку Србије, који је резултат спроведених фискалних реформи.
    ++++
    Баш лепо, и дирљиво.
    И напредно !
    У земљи, где живе обојица.
    И где људи умиру од глади.

    https://srbin.info/ekonomija/srbija-zvanicno-proglasena-za-najsiromasniju-drzavu-evrope/

    И подсетио га, где му је место.

    http://www.politika.rs/sr/clanak/404120/Vucic-Ne-treba-crkva-da-donosi-kljucne-politicke-odluke

    Срећом, није отишао да соли памет своме лаву!
    Иначе ?

    https://srbin.info/politika/vucic-umirem-od-smeha-kad-mi-sole-pamet/

    Сутра, би му већ не дао Бог, служио парастос.

  6. Брату Гаврилу13
    О укусима се не расправља, па тако ни о политичким, или духовним.
    Али о ортодоксалности (=правоверју, правомислију и правословљу), традиционално, говори се и слободно дискутује, зар не?

    https://drive.google.com/file/d/1fYKj9WQGYSI7A2B_wtDhXuiDcyiQQMfj/view

  7. 103 miliona Evra za SPC od drzave. Tako da vernicima ne trebaju bolnice,lekovi I terapije,doktori. Postoje crkve,manastiri, grobovi gde se navodno desavaju cuda , I sve u 21 veku. Novine su pune takvih naslova.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading