Мића Јовановић продао Мегатренд за 56 милиона евра

Мића Јовановић је као разлог за продају универзитета навео медијски линч и кампању

Мића Јовановић (Фото: Медија центар Београд)

Ректор Универзитета Мегатренд Мића Јовановић изјавио је данас да је, после 30 година постојања, тај Универзитет продат за 56,1 милион евра и да је потписан уговор о потпуном преносу власништва тог универзитета на Дејана Ђорђевића, који је на челу конзорцијума немачких фондова.

Мића Јовановић је на конференцији за новинаре рекао да нови власник има обавезу да, у периоду од пет година сукцесивно, у развој тог униврзитета уложи још 150 милиона евра.

Јовановић је као разлог за продају универзитета навео медијски линч и кампању, а епилог је то што је, после негативне хајке која траје већ пет година, упис студената „опао за 400 одсто“.

„Повод је медијски линч и кампања, а филм на Н1 је врхунац тога“, рекао је Јовановић и додао да му је „преко главе“ и оптужби представника Савеза за Србију, за чије време је, како каже, Мегатренд цветао.

Јовановић је најавио своје повлачење и наставак живота у Француској.

„Нећу више ни да живим овде, неће више бити ректора увек интересантног медијима“, изјавио је Јовановић и додао да је време да се после више од 40 година каријере „одмори“ од свега.

Он је изјавио и да му је нуђена финансијска помоћ државе, али да није пристао јер би то, како је навео, пукло као бомба.

Јовановић је истакао да није криминалац, нити олигарх, као и да је Мегатренд оличење квалитетног образовања са професорским “трустом мозгова”.

„Ниједна диплома није овде купљена“, тврди Јовановић. Он је демантовао све наводе о томе да су докторат или основне студије министра унутрашњих послова Небојше Стефановића спорне.

Истакао је да за све постоји и документација у коју су увид могли да имају и представници Савеза за Србију, али они то нису искористили.

По његовим речима, није више до њега да ли би представници Савеза за Србију могли сада да приступе архиви, него до новог вршиоца дужности ректора Дејана Ђорђевића.

Нови власник Мегатренда је прусуствовао конференцији за новинаре, али је своје званично обраћање најавио за следећу недељу, по завршетку свих процедура.

Ипак је кратко поручио да, када су у питању дипломе, све мора бити по закону и да ће, ако буде потребно, бити формиране и посебне комисије.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 28. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Kako nešto može da bude manje za 400 % ????

  2. Било је поучно и забавно гледати Проф.др.Мићу Јовановића de Bozinoff-а на конференцији за штампу. Када је ушао у пратњи оног брадатог грмаља за кога се могло одмах помислити да му је телохранитељ, то је био призор за гледање и памћење. Кад оно – тај брадати испаде неки научевњак, или тако нешто – чим је од Миће купио читав Мегатренд – е, кад се боље погледа, и види се да је капацитет… Сам Мића ми је највише личио на оног лудог инспектора Драјфуса из низа филмова Питера Селерса “Pink Panther“, сетите се оног Драјфуса кад су га као “излеченог“ пустили из луднице, и још је био под дејством средстава за смиривање? Е, Мића је баш тако изгледао – а уз то још и пљунути Драјфус…. Ваљда под дејством тих, или сличних (течних?) средстава за смиривање, Мића се упињао да буде смирен, а одговори на новинарска питања су му били заиста научевњачки – пример од 400% мање (да ли то беше прихода или студената, не сећам се) су заиста феноменални – а све то услед вишегодишњих систематских злобних новинарских смицалица и прогањања јадног Миће. А, тек онда његов ноншалантни и елегантни одговор на звоцања злобног новинара ТВ Н1 који га безобразно упита како је могао на (свом) “универзитету“ да нострификује диплому Стефановића (и још ко зна колико њих?) издате од лондонске фирме за консултације (опет Мићине) која никада није била регистрована за наставу? Мића, мртав `ладан, рече да она заиста није регистривана за наставу – али, нема везе, он би – а изгледа да и признаје да више пута и јесте, нострификовао сваку диплому коју издаје било која реномирана консултантска компанија… Генијално!
    Мићина одлука да напусти земљу је немерљива трагедија за “универзитетски“ и научевњачки живот. Неопходно је започети потписивање петиције којом се Мића умољава да се предомисли и остане овдје, јер – сунце канског неба неће га гријат` к`о ово што грије, а грки су тамо и залогаји багета гдје свога нема, итд.итд….
    Ипак, можда није све изгубљено, јер онај брадати је нешто промумлао да ће под његовим руководством ниво “универзитета“ остати исти, а и да ће он пазити да све, као и до сада што је увек било, буде строго у складу са законима. Дакле, можда ипак на хоризонту тиња зрачак Мегатрендске наде?

  3. …da otvorimo jednu flasu chateau-a ‘de Bozinoff’ i da nazdravimo…Cheers!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading