Зоран Драгишић: Сви који се заклињу у Русију сада нека се замисле

Ово је прилично непријатна ситуација, која потврђује тезу да у међународним односима нема пријатељстава, да постоји само интерес, рекао  Драгишић о афери „руски шпијун“

Извор: Снимак екрана/Блиц

Београд Аналитичар Зоран Драгишић оценио да откривање обавештајне афере у Србији, чији актер је „руски шпијун“, потврђује да домаће службе одлично обављају посао.

Овај војно-политички аналитичар додаје и да грађани могу да имају поверења у систем националне безбедности.

„Ово је прилично непријатна ситуација, која потврђује тезу да у међународним односима нема пријатељстава, да постоји само интерес“, рекао је Драгишић за Танјуг.

Према његовим речима, сви који се заклињу у Русију треба да се замисле када видимо да и Русија спроводи нелегалне операције према Србији.

Драгишић је додао да је уверен да службе знају шта је предмет рада руског обавештајца.

Професор Факултета за безбедност подсећа да је Србија земља прилично интересантна страним обавештајним службама и тај наратив да обавештајне активности спроводе само западне службе треба променити када видимо да то раде и Руси.

Како додаје, чињеница да су наше службе откриле „аферу“ може да охрабри грађане да имамо поверење у државу и свој систем националне безбедности.

Медији су писали да је руски дипломата и припадник војне обавештајне службе Георгиј Клебан актер снимка на коме се види како даје новац једном наводно високопозиционираном официру Србије. Снимак је 17. новембра објављен на Јутјубу.

Премијерка Србије саопштила је да је о свему обавештен и председник Александар Вучић, као и да је наложена хитна истрага.

Опрема: Стање ствари

(Б92, 20. 11. 2019)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

  1. Наравно, ради се о чистом фалсификату и подметачини од стране ЦИА и БИА. Иначе, сви они који се заклињу у Запад нека почну да размишљају још од 1999. г.

  2. Ево га “аналитичар” – предуго се чекало на “стручну” опсервацију. Све то из уста-пера овог НАТО промотера, штићеника и клијента окупаторске руке на локалу … Зоран Драгишић!? Професор!? Безбедност!? … Мајко мила, туга и несрећа шта ти раде земљо моја!

  3. Др Драгишић је доктор наука коliko и др. Слина.
    А исто толико логично и смислено и говори/пише.
    Дно.

  4. Zoran(a) Dragisic stara dobra daj****…
    Samo hvali Miljana Kulic… Ovom ***** treba zabraniti javno izlaganje, dokazani rusofob. Cudi da nema Sormaza.

  5. Зашто не анализира све оне наше који шпијунирају, одају и продају нашу земљу радећи за добри запад.

  6. Невероватно како су руски шпијуни глупави: предали кеш лову српском информеру на сред препуног паркинга пред сигурносним камерама и то у сред бела дана. ЦИА то ради много интелигентније: Влада отвори рачун за Фонд демократизације Србије и лова стиже на тај рачун редовно сваког месеца под назнаком “УСА Аид за Србију”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading