Свештеник Ненад Илић: Светом Архангелу Михаилу

Чувај нас и води слабе и грешне, Свети Архангеле Михаило, Божији војсковођо свих бестелесних сила, победниче над силама зла, слава ти

Извор: ФБ страница свешт. Ненада Илића

„Не ратујемо против крви и тела, него против поглаварства, и власти, и господара таме овога света, против духова злобе у поднебесју“, научио нас је Апостол.

Како, кад не видимо добро, кад не видимо бестелесно, како одвојити оне који су носиоци лажи и зла од оних који се лажи и злу супротстављају? Како препознати оне који лече, од оних који шире болест? Како изабрати Живот уместо смрти?

И, пре свега, како се борити против духова злобе, а не против Божијих створења којима су силе поднебесја завладале?

Немамо ми тај вид и ту памет, Свети војсковођо бестелесних сила. Сем ретких виделаца међу нама, ми и твоју небеску лепоту можемо да видимо само у символу иконе, преко виђења светих живописаца.

Помози нам рањенима и немоћнима да видимо невидљиво, да препознамо пут у Живот, макар пут ишао и кроз борбу.

Помози нам да не мрзимо Божија створења, него да мрзимо само лаж, зло, владавину смрти. Води нас у нашој борби против зла, а да не буде борба против људи. Помози нам да у тој борби не останемо кукавни посматрачи, али и да не постанемо заражени злом против ког се боримо.

Чувај нас и води слабе и грешне, Свети Архангеле Михаило, Божији војсковођо свих бестелесних сила, победниче над силама зла, слава ти.

Срећан нашој цркви Аранђеловдан, свима који славе Светог Архангела Михаила као Крсну Славу – срећна Слава!

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading