Политика: Шпијунски снимак стар неколико година, на њему није српски официр

Особа за коју се тврди да је српски званичник са чином официра није припадник наших безбедносних структура

Извор: Снимак екрана/Јутјуб

Видео-снимак у коме наводно руски обавештајац српском официру предаје новац стар је више година. Осим тога, како „Политика” сазнаје, особа за коју се тврди да је српски званичник са чином официра, није припадник наших безбедносних структура. Другим речима, то је цивил који је највероватније трговао пословним подацима.

Иначе, Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да се Војно-безбедносна агенција бави могућом шпијунском афером у којој руски шпијуни врбују српске агенте и да ће касније данас имати више информација о томе.

„Разговарала сам с председником Вучићем, он је дао налог Војно-безбедносној агенцији да случај испита. Још немамо све податке, уколико се испостави да је све истина, онда ће то бити озбиљно питање и проблем за нас”, рекла је Брнабић за београдске медије.

Георгиј Клебан снимљен у бази Речне флотиле ВС у Новом Саду (Фото: Министарство одбране)

Она каже да очекује све информације током дана. „Председник је сазвао састанак у својству врховног команданта Војске Србије и обавестиће нас о резултатима истраге”, закључила је Брнабић.

(Политика, 20. 11. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , ,

2 replies

  1. Kако је ико могао да помисли да се обавештајни снимци ове врсте прво објављују на Јутјубу? Сем текућих власти, које, изгледа, јесу.

  2. „Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг“. После ове узбудљиве вести видело се какве су чије реакције од државних личности у Србији. Једни су сместа напустили Скупштинску седницу, други су рекли-е да ћемо бити у озбиљном проблему (можда и да заратимо?) а Јавни сервис РТС (иначе испостава „BBC“ у Србији) је под хитно у „Око магазину“ поставио ту тему. Одушевљени припадник БИА (или ВБА) је гостујући код Г. Папића изјавио како је снимак „аутентичан“. Само се чекало да наша угрожена држава упути ултиматум другој држави, попут оног из времена пред Први Светски рат. Ипак ће одлуку донети неко на вишем нивоу. Надамо се умирујући за нацију.

Оставите коментар