Отправница послова у Амбасади САД у Црној Гори: Не читајте ИН4С, све раде по директивама Москве

Именоваћу пар главних који шире лажи и пропаганду – Спутњик, који је директно под руском Владом, затим портали као што су ИН4С и Борба, оценила Џуди Куо

Џуди Куо (Фото: Screenshot/Youtube)

Отправница послова у Амбасади САД у Црној Гори, Џуди Куо, истакла је огроман значај развоја медијске писмености међу младима.

Ипак, судећи по њеним ставовима, развој медијске писмености међу младима подразумијева – зомбирање црногорске омладине, коју ваља припремити на беспоговорно прихватање актуелног русофобног наратива, као и на „чињеницу“ да су медији који заузимају критички став према поступцима САД и њених сателита – издајнички, инструисани и финансирани из Кремља.

„Млади су данас веома поводљиви и подложни медијским манипулацијама. Именоваћу пар главних који шире лажи и пропаганду – Спутњик, који је директно под руском Владом, затим портали као што су ИН4С и Борба, који су веома уско повезани са директивама које долазе из Кремља“, рекла је Куо, преносе Вијести.

Они, како је казала, су активни и координисани и те кампање су намјењене завођењу јавности, стварању нереда и проблема међу друштвима. Циљ објављивања таквих лажи, сматра Куо, је да се људи подјеле.

Илустрација: factroom.ru

На какве је лажи мислила „дражесна“ Куо. Можда на приче сличне онима да Срби имају логоре и врше геноцид над Албанцима на Косову. Рачак? Хемијско оружје Садама Хусеина, или Башара Ал-Асада. На неке од безброј америчких измишљотина, продукованих као разлог за окупацију других земаља и народа, а које су на умјетнички савршен начин жигосане у филму „Ратом против истине“, у којем су бриљирали Дастин Хофман и Роберт де Ниро.

Куо је позвала све да удруже и дуплирају напоре како би се обезбиједило да Црна Гора буде земља која захтијева висок квалитет новинарства.

„То је прави начин борбе против страних утицаја и то је начин на који могу да се стварају генерације које су способне да обезбиједе будућност новинарства у Црној Гори“, закључила је.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 19. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

7 replies

  1. КРАТКО ПИСМО ГЛОБАЛИСТАНКИ

    Драга Џуди,
    болече те тамо где те сада сврби!

    твоји Срби

  2. ИН4С је @стањествари у окупираној Србској земљи што на море гледа… Светионик истине и слободе. Мало ли је?

  3. Некад је за овакве важио катран и перије, па би Џуди можда схватила у каквој заблуди живи и она и њена вукојебина од државе.

  4. Zasto zele da skinu predsjednika Trampa?

  5. Хвала дражесној отправници послова што нам је указала на медије које вреди читати.(Мада смо то знали и од раније).
    Јер за Америку и ЕУ вреди – оно што они сматрају штетним, то је обично добро, а оно што они хвале, вероватно је штетно.

  6. А да је питаш: откуд знаш, одговорила би неку будалаштину да ти се заврти у глави.

  7. Не зна она ништа, само прича како су јој наредили а да мозак и не користи.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading