Свештеник Ненад Илић: Рањеног Лава, малог Вука, дочек՚о пас Пак՚о

Понекад је тешко разумети овако густе вести пуне анималних и духовних симбола

Рањеног Лава, малог Вука, дочекао пас. А пас је поклон од Патријарха. Пас се зове Пак՚о. И припадник је специјалне војне јединице Кобре. Као нека духовна басна. Понекад је тешко разумети овако густе вести пуне анималних и духовних симбола.😊

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)

Вучић првог дана на послу у друштву пса

Председник Александар Вучић вратио се радним активностима на Андрићевом венцу, а први радни дан после одсуства због здравствених разлога проводи у друштву шарпланинца Пит-Пака од Ћулибрка, припадника Кобри, објављено је на Инстаграм профилу buducnostsrbijeav.

„Диван дочек јутрос на послу! Пако је поклон који сам добио од патријарха Иринеја, а прославили смо и његову прву награду“, написано је на Вучићевом инстаграм профилу уз фотографије које приказују Вучића како лежи на поду кабинета и игра се са псом.

Пако је, како се види на фотографији, учествовао на међународној изложби паса, а прошао је са оценом „одличан“.

Вучић је пса добио за рођендан у марту ове године, а уручио му га је Дејан Накић, лични секретар патријарха Иринеја. Како се може видети по униформи коју Пако носи, али и по дипломи коју је добио, он је припадник специјалне војне јединице „Кобре“, која је задужена за обезбеђење председника Србије.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је данас да се председнику здравствено стање погоршало прошле недеље као последица премора и претераног рада. Додао је да се Вучић сада осећа много боље, али да ће морати да редовно узима терапију и промени начин живота.

Вучић је на Војномедицинску академију примљен у петак касно поподне због кардиоваскуларних проблема, а кући је пуштен у понедељак. Већ у суботу из болнице он је поручио да се од понедељака враћа у пуни радни погон.

(N1, 19. 11. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: ,

3 replies

  1. На Дипломи, како ни у Председниковој објави на инстаграму, нема званичног српског језика. Занимљиво.

  2. A ponekad je teško razumeti sveštenika koji ne poštuje crkvene zapovesti (moliti se Bogu i za one koji su na vlasti). Braćo i sestre, usmerimo pažnju na svoju grešnost i pokajanje i poštujmo Crkvu.

  3. Predrag

    А, да Црква, оваква каква јесте, почне да поштује нас?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading