Драгослав Пакић: Злоупотреба оружја по ниским ценама

Успут је гост из Београда запитао домаћина из Ваљева како му је мама и да ли је тата Бранко Стефановић виђен у Крушику као преговарач за купопродају

Фото: Вечерње новости

„Узбуњивач“ из Ваљева преко Нато 1 јавља да Трамп са Ердоганом преговара продају оружја из Крушика по пониженим ценама. За неких тричавих једанаест до пола дванаест милијарди долара. Један метак – један долар. Кад долар пукне затрешће са сва планета.

Мариника Тепић о томе сведочи позивајући се на папире до којих је дошла из поузданих Корита Иванових. За сада, из разумљивих разлога, није спремна да открије извор информација.

Мило се куне да са оружјем нема никакве опипљиве ни јавне, ни тајне везе. За тајно оружје у Црној Гори су задужени Руси. А баш се у Црној Гори, што доказују и изборни резултати, показало да је руски метак само обичан ћорак. Као и српски.

Захар се припрема да на тему оружја направи нови хит под радним насловом:

„Мариника, Мариника, наша слика и прилика“.

Први човек јавног предузећа Но 1 добровољно улази у кућни притвор да упита кућевласника како је могуће да приватне привилеговане фирме, трговци оружјем, зарађују толике паре, а моја кућа, слободна, независна, транспарентна и јавна, ради са губитком целе четири године па нисмо у могућности ни порез да платимо овој држави против које се боримо свим расположивим дозвољеним средствима. Наше узданице на које рачунамо да ће обрадовати овај ојађени Српски народ су пре свих Обрадовић из Ваљева, Обрадовић из Чачка и Обрадовић из Прека, који се први и сетио да узвикне „Востани Сербије…“

Наша београдска, престоничка нада је војвода Дорћолски, велики борац за чист ваздух и очишћену човекову околину од свих могућих гадости, ниских страсти, мрзилачких порука, фонтана, тргова, булевара и фашизма који куца на отворена српска врата. Захваљујући његовој пожртвованој еколошкој борби ускоро се може очекивати потпуна забрана употребе најлон кеса чак и у кумовске сврхе.

Обећано је, такође, да се убудуће, паре за лечење пријатеља неће преносити преко границе извечери и у тајности у најлон кесама, него у чарапи, како су нас научили да радимо наша браћа Арапи.

Успут је гост из Београда запитао домаћина из Ваљева како му је мама и да ли је тата Бранко Стефановић виђен у Крушику као преговарач за купопродају и даљу злоупотребу оружја по ниским ценама.

Бранко Стефановић на прослави поводом годишњице Крушика (Фото: БИРН)

„Нисам га никада видео, не познајем човека, али знам, и за то располажем одговарајућим документима које прикупљам задњих пет година јер је дошло задње време, да је тата Стефановић у Крушику био приликом обележавања осамдесетогодишњице предузећа. Па зар то није довољан разлог да син Стефановић поднесе оставку на место министра за унутрашње органе“? – не трепнувши рече носач наногице. Још рече да му се и у сну и на јави показује оправдана сумња да државни врх активно учествује у трговини оружјем и да, при том, на мисли на Трампа и Ердогана.

„На оружје грађани“ (Aux armes les citoyens), певају Французи у својој прослављеној химни.

Ред је да и ми почнемо да учимо француски.



Categories: Сатиристика

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. Da skratimo trabunjanja. Amerikanci ne žele da proizvode “malo oružje” ali žele da ga prodaju svojim klijentima na Bliskom Istoku, pa im preprodaju oružije od Srba.

    To je u direktnom sukobu interesa sa Rusima koji baš žele da proizvode puške

    “18 NOV, 07:56
    Talks on Kalashnikov plant in Saudi Arabia at final stage — Rostec
    According to the developer, several Middle Eastern countries have applied for the delivery of advanced AK-12 and AK-15 rifles”

    “https://tass.com/defense/1089779

    “Skandal” izbija posle objave srpske legalne prodaje oružija Amerikancima i Saudijcima na ruskom RT-u.
    Živždač je skenirao pasoše američkih građana.
    Žviždač se sad plaši da Erdogan ne pazari od Srba preko Trampa. Nego od koga će? Opet Rusa?

    Svako može da posumnja da ruski vojno-industrijski lobi (unutar Moskve) ima nešto u vezi sa ovim, koliko god puta da NATO1 kanal i Čobanka sa kamiljom glavom rikali o ovome.

    Ali to nema ko da kaže.

    Vučić nikada ne bi smeo da se požali na Ruse jer sav njegov kredibilitet dolazi od ordenja počasti koje Putin lično svrati da mu donese.
    Opozicija se pretvara da zapravo neki i nekakvi negde Rusi baš njih podržavaju i potpisuju koješta
    Srbija je puna kvazipatriotskih medija koji parazitiraju na narodnoj rusofiliji.
    ….

  2. U svetlu novih saznanja da kažem ovo nije tačno, jer saznah da je RT priču (ili njene delove) objavio iz gluposti, a u onome što proizvodimo nismo konkuretni sa Rusima.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading