Данас: Продата „Наша телевизија“ – укинуте све емисије

Власник ТВ Наша Зоран Башановић продао је телевизију након чега су аутори и сарадници обавештени о укидању свих емисија

Лого ТВ Наша (Фото: Н1)

Аутори и водитељи емисија на Телевизији Наша јуче, 15. 11, су добили обавештење да њихове емисије убудуће неће бити емитоване, јер је телевизија – продата.

Више информација о томе коме је Зоран Башановић, власник Наше, продао телевизију, нисмо могли да добијемо од званичника телевизије, али смо незванично сазнали да су у питању инострани купци.

„Искрено, немам појма о чему се ради. И ја сам само обавештен да је телевизија продата и да „до даљег“ емисија „Црно-бели свет“ неће ићи, као ни све остале емисије. Наводно је то само до Нове године, мада верујем да ће та пауза потрајати. Имам неке индиције, али не и поуздане информације. Чињеница је да ће у наредном периоду бити једно место тј. један медиј мање на којем се може чути опозициони глас“, каже за Данас Ђорђе Вукадиновић, народни посланик и аутор емисије „Црно-бели свет“.

Поруку сличне садржине добио је и писац Марко Видојковић, водитељ емисије „400 степени“.

„Телевизија је продата, цела продукција се обуставља укључујући и „400 степени“. Било је лепо док је трајало. Чак и директорка не зна зашто и коме је телевизија продата, а ја могу само да нагађам“, каже Видојковић за Данас.

Подсетимо, почетком септембра у телевизију „Наша“ су дошли извршитељи и полиција покушавајући да уђу у просторије телевизије. Зоран Башановић је тада навео да се то догодило без правног основа, као и да је то трећи пут да је та телевизија изложена „отвореним притисцима“ од стране власти, „као један од ретких опозиционих медија у Србији“.

„Упали су мафијашки, без икакве најаве, иако смо ми потпуно друго правно лице, фирма се зове „Наша визија“ и ми смо преузели име од ТВ „Наша“, и са РЕМ-ом смо постигли договор и потписали уговор о преузимању ТВ „Наша“. Кад се угасила претходна фирма, ми смо послали захтев РЕМ-у око преузимања имена. Као потпуно ново правно лице, ми само користимо име ТВ „Наша“. Притом, ми смо у приватном поседу, просторијама које смо закупили, а власништво је Мухедина Хоџића, који живи у Берлину. Иначе, простор је намењен за снимање спотова и емисија, изнајмили смо га заједно са опремом“, рекао је тада Башановић за Директно.рс.

Упад органа реда је упоредио са криминалистичким филмовима.

„Мафијаши хоће да угасе телевизију. То је у ствари мафијашки упад без икакве најаве. Они по закону морају да се најаве, све папире смо им дали на увид, и уговор о закупу простора и извод из АПР да смо друго правно лице са фирмом, која је раније била у спору са „Филмским новостима“. Е, директор „Филмских новости“ Владимир Томчић је пописивао опрему, претпостављам као легитимни представник власти и продужена рука Александра Вучића, јер хоће на силу да угасе једину праву опозициону телевизију у Србији. Ником нису показали решење, ни један једини папир зашто су овде. Они су полепили налепнице по опреми, пописују, а не дају запосленима да раде свој посао, уредницима да припреме вести, ово је као у Колумбији“, истакао је Башановић.

Кум Александра Вучића

Зоран Башановић је био један од оснивача Српске напредне странке и кум Александра Вучића. После разлаза са напредњацима, његова ТВ Наша постала је једна од ретких станица где су гостовали лидери опозиције и слободни новинари.

K. Живановић

Опрема: Стање ствари

(Данас, 16. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Оператер кабловске телевизије ПТТ КДС је прави барометар односа према неким медијима. ТВ НАША, са свим каналима, је уклоњена са њиховог репертоара још прошле године. Исто се десило са ТВ каналима из БИХ и РС – ОБН, БН и РТРС пре неколико месеци. У замену уводе неке музичке канале, које нико и не гледа. То је слика наше слободе медија. Вероватно аутократе и диктатори знају за ону древну Божју поруку: – Можете да радите шта хоћете, али не и колико хоћете.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading