РТС: Врховни суд тзв. Косова одлучио да одбаци гласове из централне Србије

Врховни суд тзв. Косова одбио је жалбе свих политичких субјеката који су тражили да се признају гласови пристигли из Централне Србије

Фото: КоССев

Тзв. Косовски Врховни суд пресудио је да више од 3.700 гласачких листића из централне Србије не треба да буду део коначног резултата избора одржаних 6. октобра.

Врховни суд је одбио све жалбе, укључујући ону Покрета Самоопредељење, ДСК и других странака које су тражиле поништавање одлуке Панела за жалбе да се гласови из централне Србије одбаце. Суд је наложио ЦИК-у да те гласове не уврсти у коначни резултат.

„Врховни суд је у законском року размотрио и одлучио о свим жалбама политичких субјеката. Врховни суд примио је седам жалби посланика из различитих политичких субјеката. Након разматрања колегијума, жалба посланика Демократског савеза Косова (ДСК) је одбијена, жалба посланика Демократске турске партије Косова (КДТП) такође, жалба посланика Египатске либералне странке (ПЛЕ) одбачена, две жалбе од стране посланика из Покрета Самоопредељење су одбијене, жалбе посланика Демократске странке Ашкалија, а одбачена је и жалба посланика Прогресивне демократске странке (ПДС)“, наводи се у саопштењу Врховног суда.

Претходно је Изборни панел за жалбе и представке наложио косовској Централној изборној комисији да поново преброји 1.472 бирачка места и да из коначних резултата косовских ванредних парламентарних избора избаци гласове који су стигли из централне Србије.

После одлуке суда, очекује се да коалиција НИСМА–АНК–ПП буде део следећег сазива косовске скупштине и да има шест посланика.

Андрија Игић

Део наслова и опрема: Стање ствари

(РТС, 14. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags:

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading