Хашим Тачи: Нема суда који може да угрози Кадрија Весељија

Не постоји суд, ни домаћи ни међународни, који може исписати историју и изједначити жртву са агресором, написао председник тзв. Косова на свом Фејсбук профилу

Хашим Тачи (Фото: Бета)

Председник Косова Хашим Тачи изјавио да нема суда, нема тенденциозне изјаве или измишљотине који могу да угрозе Кадрија Весељија и његову борбу за ослобођење.

Председник Косова је после вести о позиву Специјалног суда упућеног Весељију, истакао да је имао велику част да континуирано путује са Кадријем ка слободи Косова, као и да се на сваком кораку осећао поносним на његов неуморни рад и посвећеност.

Кадри Весељи (Архивска фотографија)

„Нема сумње да су Весељи, као и десетине бивших бораца ОВК, које је већ позвао Специјални суд, имали највиши патриотски, политички и војни морал. Суочавање са тим захтевима трајно ће запечатити достојанство ОВК и трајно дискредитовати и поништити штетне измишљотине. Не постоји суд, ни домаћи ни међународни, који може исписати историју и изједначити жртву са агресором“, написао је Тачи на свом Фејсбук профилу.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Данас, 8. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. UÇK је била Албанска паравојна организација која се наводно борила за независност Косово.
    Циљ им је био оружаном борбом спајање свих насеља углавном етничких Албанаца у Србији , Македонији , Црној Гори и Грчкој са матичном Албанијом. Вођа им је био Адем Јашари до његове смрти , затим Хашим Тачи .
    Да нисте имали подршку Америке и НАТО зликоваца не би ни ти постао толики зликовац, односно одавно би ти био крај.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading