Основан политички покрет МЕТЛА 2020.

На конференцији у Београду, 3. новембра, основан је опозициони политички покрет МЕТЛА 2020.

Фото: ДСС

Опозициони политички покрет “МЕТЛА 2020“ основан је 3. новембра на конвенцији одржаној у Београду, уз поруку лидера ДСС-а Милоша Јовановића да је потребна метла да се земља очисти партијске државе, корупције и смене једних те истих људи на власти.

Са скупа у Сава центру, поручено је да се Србија данас вратила у комунистичко време када је партија одлучивала о свему и да је зато важна промена изборног система и смањење снаге политичких партија.

„Да бирамо људе по имену и презимену, па нећемо у парламенту имати Маријана Ристичевића. Да убијемо снагу странака које су се претвориле у мале окупационе војске. Зато Метла, јер данас у овој земљи све зависи од странке на власти, као у време комунизма“, рекао је Милош Јовановић.

Када је реч о Косову и Метохији, он је поновио став да би разграничење отворило пут Великој Албанији.

Милош Јовановић (Фото: ДСС)

„Ако предате Косово, сутра ћете се борити за Рашку. И тако бисмо на крају завршили на Београдском пашалуку“, истакао је Јовановић.

Он се осврнуо и на скуп Народне странке Вука Јеремића, која се у исто време одржавала у суседној сали Сава центра.

„Сви који сте данас дошли на оснивање овог нашег новог покрета на правом сте месту. Скуп поред нас није то и они ништа неће урадити“, закључио је једна од лидера новооснованог покрета.

Професор ФОН-а и председник Групе за препород Србије (ГЕПС) Јован Филиповић позвао је младе људе да се укључе у политику, истакавши да није циљ да оде данашња власт да би се вратила бивша.

Филиповић, који ће убудуће бити један од лидера покрета „МЕТЛА 2020“, оценио је да у Србији влада „политички снобизам усвајања политика наших непријатеља“.

„Ми смо за Европу суверених држава, а не за ову Европу која нестаје“, навео је он.

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић, који ће такође убудуће бити један од лидера покрета, нагласио је да грађани већ 30 година гледају исте људе на власти.

„Србија дуго није чишћена, зато је потребна метла да је добро очисти“, казао је Антић.

Председница удружења „Тим за живот“ Злата Ђерић оценила је да Србијом владају ријалити програми и да зато данас грађани не разликују стварност од фикције.

„Морамо да осоколимо младе да остану, узму метлу и почисте Србију. Овде припадамо и ако одемо свуда у свету бићемо странци“, додала је Ђерић.

Опрема: Стање ствари

(ДСС, 3. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Нешто ми паде на памет, Хезболах на својој застави нема метлу, већ калашњиков. Рачунам да би и они више волели метлом, али не иде. То, онако, мало за размишљање, мислим, с обзиром каква банда влада Србима.

    Како ствари сада стоје Метла је, чини се, једина политичка организација која није “у шеми” ни са Вучићем ни са странцима. Бар тако изгледа и то је лепо. Милош Јовановић је, изгледа, частан човек, а и неки око њега. Ковић, на пример. То, колико ја могу да видим, можда има нешто што ја не знам. Е сад, колико ова организација, објективно, може да има подршке? Да ли може да добаци цензус? А и ако га добаци, шта с тим? Хоћу рећи, после 30 година вишестраначја и систематског уништавања Србије и Српства, ово нам је све од суверенистичког, националног и бар благо десног. Та чињеница је поражавајужа више од чињенице да је Вучић на власти.

  2. Песница на логу и изостанак било какве родољубиве примисли – указују да ће то бити још један отпорашки покрет. У називу “Метла” има довољно надобудности да ће одбити пристојне и добромислеће људе.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading