Метју Палмер: Ако Србија купи С-400 од Русије, Америка би могла да јој уведе санкције

Постоји забринутост због распоређивања руске војне опреме у Србији, рекао је Палмер

Метју Палмер (Фото: European Western Balkan)

Представник државног секретара САД за Западни Балкан Метју Палмер изразио је забринутост због присуства руске војне опреме на територији Србије и истакао да би уколико Београд купи руску војну опрему то водило ризику да јој се уведу посебне санкције.

„Постоји доза забринутости због распоређивања руске војне опреме на територији Србије, али и због могућности да Србија захтева специфичне руске системе, што би водило ризику да јој се уведу посебне санкције због куповине руске војне опреме, али се надамо да су наши српски партнери тога свесни и да ће бити опрезни с таквим трансакцијама“, прокоментарисао је Палмер недавно одржане војне вежбе српске и руске војске „Словенски штит“, али и присуство система С-400 у Београду.

Он је оценио и да Америка има јако војно партнерство са Србијом.

„Рекао бих чак да је најбољи војни партнер Србије управо Америка, али то не значи да Србија не треба да сарађује и са Русијом и да и са Москвом ствара војно партнерство. Ипак, ми ценимо наш однос са Београдом и мислимо да је наша војна веза препознатљивија од било чега што Русија ради на том пољу са Србијом“, навео је Палмер у интервјуу за северномакедонску телевизију „Алсат“.

На недавно одржаној војној вежби Русије и Србије под називом „Словенски штит 2019“ у Батајници, први пут је ван руске територије био распоређен један од најјачих ракетних система С-400.

Поједини медији пишу да није искључено да војно и државно руководство Србије у наредним месецима са Москвом поведе преговоре о набавци тог ПВО система.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Вечерње новости, 1. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Само изволите. Само, не пре него што вас неко избаци и Вас и ту Вашу идиотску фризуру из Србије и то наглавачке.

  2. Niste dobro obavesteni gospodine.Pitali su vaše šta smeju,ne brinite se,malo insinuacije,svakodnevica,opušteno

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading